Pannenkoek met boerenkool en rookworst

Pannenkoek met boerenkool en rookworst

Toen ik aan het begin van deze week las dat de winter weer terug zou komen in ons land, was ik aangenaam verrast. Dat bied mogelijkheden! Ik ben namelijk nog lang niet uitgekeken op hartverwarmende winterkost. Deze pannenkoek met boerenkool en rookworst zat al een tijdje in mijn hoofd en ik besloot hem direct te maken.

Een pannenkoek met boerenkool en rookworst lijkt misschien een vreemde combi, maar laat je daar niet door weerhouden dit een keer te maken. Het smaakt heerlijk!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1x basisrecept voor pannenkoeken
  • 1 rookworst
  • 125 g magere gerookte spekreepjes
  • 300 g boerenkool
  • 150 ml bouillon of water
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 100 g oude kaas, geraspt

Eventueel om erbij te serveren

  • Curry of mosterd
  • Tafelzuur

Bereiding
Maak de pannenkoeken volgens het basisrecept en houd ze warm in de oven of boven een pan met warm water.

Verwarm de rookworst volgens de omschrijving op het pak, of volgens de instructie van de slager.

Bak de spekjes knapperig uit in een droge koeken- of hapjespan. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak de boerenkool op hoog vuur in het achtergebleven spekvet, totdat hij wat zachter is. Om te voorkomen dat de boerenkool aanbrandt kun je steeds een beetje bouillon of water toevoegen. Ik vind het lekker als de boerenkool nog bite heeft en mooi groen van kleur is, dus bak ik hem niet te lang.

Snijd de rookworst in plakken. Beleg de pannenkoeken met de boerenkool, spekjes, rookworst, rode ui en oude kaas. Serveer met tafelzuur, curry (aanrader!) en mosterd.

Pannenkoek met boerenkool en rookworst

Eet smakelijk!

Seizoen, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Vleesrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin