Pastasalade caprese + kookfilmpje!

Klik hier als je de video niet kan zien — Pastasalade en caprese, dat moet toch gewoon wel een gouden combi zijn dacht ik. Onlangs gingen we barbecueën bij mijn ouders en ik zou de salade maken. Ik was er snel uit; het zou een zomerse pastasalade caprese worden. Sappige zoete cherrytomaatjes, zachte mozzarella en aromatische basilicum gecombineerd met pasta en een heerlijk Italiaanse dressing. 

Lunch — bij- of hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g farfalle (andere pasta kan ook)
  • 500 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 250 g mini mozzarellabolletjes
  • 125 g kalamata olijven, gehalveerd
  • 65 g pijnboompitten

Voor de dressing

  • 1 flinke scheut extra vierge olijfolie
  • Zonnebloemolie (dezelfde hoeveelheid als de olijfolie)
  • Scheut rode balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Handvol basilicumblaadjes

Verder nodig
Staafmixer of hakmolen

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de dressing in de staafmixer of hakmolen en mix tot een gladde dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Kook de pasta volgens de omschrijving op het pak beetgaar in een ruime pan met (licht gezouten) water. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de pasta in een ruime kom, samen met de tomaatjes, mozzarella, olijven, pijnboompitten, een flinke hand gescheurde basilicumblaadjes en een flinke scheut van de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Aardappel en meer, BBQ, Bijgerecht, Campingrecepten, Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Kids, Lunch, Pastarecepten, Picknick, Salades, Seizoen, Snel, Thema recepten, Vegetarisch, Video's, Wereldgerecht, Zomerrecepten




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marian Gossen

    Vandaag gegeten. Heerlijk, dat gaan we vaker maken! Dank je wel voor het recept.

    1. Graag gedaan Marian, jij bedankt voor je leuke reactie! 🙂

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com