Weekmenu 17-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Begin de week met een lekker pastaatje! 🙂 Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten! Je kunt de groenten in de grillpan grillen of – net zoals ik – onder de hete ovengrill. Dat is makkelijk en je krijgt niet zo’n walm in je keuken.

Dinsdag

Dit broodje kipburger doet beslist niet onder voor zijn bekendere broertje, het broodje hamburger. Belegd met knapperige sla, tomaat, bacon en afgemaakt met een lik frisse citroenmayonaise een waar feestmaal!

Broodje kipburger met tomaat en bacon

Woensdag

Wat meer tijd voor een uitgebreide lunch vandaag? Maak dan deze heerlijke tosti met pulled chicken en wittekoolsalade! Kan trouwens ook prima als avondeten met een kommetje soep erbij.

Tosti pulled chicken en wittekoolsalade (video)

Donderdag

Tijd voor een ovenschotel! Deze witlofovenschotel met gehakt, spekjes en zelfgemaakte kaassaus is een hele dikke aanrader! Geen liefhebber van witlof? Vervang hem dan door bloemkool of broccoli. 🙂

Witlofovenschotel met gehakt en kaassaus

Vrijdag

Vrijdag visdag? Zet deze schelvisfilet in krokante parmezaankorst op tafel! Serveer met rauwkost of salade en (groente)friet uit de oven. Voor een lekker sausje mix je wat verse tuinkruiden (bijv. peterselie en bieslook) fijn met mayonaise. Smullen maar!

Schelvis in krokante parmezaankorst

Zaterdag

Met een blikje croissantdeeg en eieren in huis maak je in een handomdraai deze heerlijke mini-croissantquiches! Gevuld met gedroogde ham, ei en groene aspergetips een heerlijke traktatie voor het ontbijt of de lunch. PS Heb je geen gedroogde ham en aspergetips in huis? Gebruik dan gerookte zalm, gewone ham of andere vleeswaren en vervang de aspergetips door tuinkruiden.

Mini-croissantquiche

Zondag

Uitpakken met iets lekkers op deze Bevrijdingsdag? Deze oranjetaart met roomkaasglazuur is luchtig, zacht en smeuig. Kortom, verrukkelijk!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin