Weekmenu 2-2023

Weekmenu 2-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe (en eerste van het jaar!) weekmenu 2-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 2-2023

✅ Ma: Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn
✅ Di: Spinaziequiche met gorgonzola
✅ Wo: Rodekoolschotel met gehakt en puree

✅ Do: Mihoen met kip en groenten
✅ Vr: Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen
✅ Za: Vegetarische erwtensoep
✅ Zo: Marmercake met chocoladeglazuur

Maandag

Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn

Een fantastisch lekker recept van Rudolph’s Kitchen, de receptenwebsite van tv-kok Rudolph van Veen. Ik ben fan van zijn recepten omdat ze altijd kloppen, leuk en origineel zijn. Dit recept voor tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn sprak me meteen aan en was wederom een hit bij ons op tafel. Het recept is supersimpel en bomvol smaak. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd!

Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn

Dinsdag

Spinaziequiche met gorgonzola

Een heerlijke spinaziequiche met romige gorgonzola. De bodem van de quiche wordt blind voorgebakken. Zo neemt hij minder vocht op als de vulling erop komt en krijg je een knapperige bladerdeegkorst en -bodem. Serveer als licht hoofdgerecht voor 4 personen met een salade erbij.

Spinaziequiche met gorgonzola

Woensdag

Rodekoolschotel met gehakt en puree

Een hartverwarmende rodekoolschotel met gehakt, aardappelpuree en krokant kruidenpaneerlaagje uit de oven. De rodekool maakte ik zelf volgens dit recept met appel en kruidkoek, maar voor een snelle variant kun je ook een potje rodekool uit de winkel gebruiken. Lekker om te serveren met appelmoes.

Rodekoolschotel met gehakt en puree

Donderdag

Mihoen met kip en groenten

Deze mihoen met kip en groenten is ideaal om te maken als je weinig tijd hebt. Voor een lekkere smaak hoef je de kip maar tien minuten te marineren, maar het mag natuurlijk langer. Zo krijgt de kip nog meer smaak als je hem ’s ochtends, of al een dag van tevoren marineert. Je kunt deze mihoen met kip en verse groenten zo serveren, of — zoals wij graag doen — uitbreiden met een gebakken eitje, kroepoek en mini loempia’s.

Mihoen met kip en groenten

Vrijdag

Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

Curry is een ideaal gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken en toch lekker en gezond wil eten. Deze viscurry met zoete aardappel en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel en is gezond en voedzaam. Lekker om te serveren met rijst of noedels. Liever geen vis? Zie onderstaande variatietips.

Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen

Zaterdag

Vegetarische erwtensoep

Deze hartverwarmende erwtensoep met vegetarische rookworst is super smakelijk. Lekker om te serveren met donker, robuust stokbrood en kruidenboter.

Vegetarische erwtensoep

Zondag

Marmercake met chocoladeglazuur

Wees gewaarschuwd, deze marmercake met chocoladeglazuur is verslavend lekker! Het beslag voor deze cake moet een nacht rusten in de koelkast dus je moet al een dag van tevoren beginnen. Op de dag zelf hoef je maar een paar handelingen te doen en het chocoladeglazuur te maken.

Marmercake met chocoladeglazuur

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde