Weekmenu #27

Weekmenu #27

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, uit de oven, voor een grote groep, vis, soep en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag (budget)

Een keer wat anders dan macaroni bolognese? Maak deze macaroni met stroganoffsaus: een goedgevulde saus met gehakt, paprika’s en champignons. Je kent de macaroni stroganoff misschien wel van het welbekende pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk. Probeer het maar en verras jezelf!

Macaroni stroganoff

Dinsdag (vega)

Ik ben dol op het kleine ‘wonderzaadje’ quinoa. De toepassing is zo veelzijdig. Ik voeg hem vaak toe aan salades voor de lunch, maar quinoa smaakt ook heerlijk als hoofdgerecht. Deze quinoaschotel met geroosterde pompoen en spinazie is een aanrader!

Woensdag (uit de oven)

Ik ben dol op hartige taart! Het is lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag laat ik je zien hoe je een hartige taart maakt met broccoli, spek en champignons.

Hartige taart met broccoli, spek en champignons

Donderdag (visdag)

Stamppot in de zomer? Ja hoor, dat kan! Deze Hollandse slastamppot is mijn favoriete zomerstamppot. Ik serveer hem graag met knapperige viskoekjes, maar gehaktballetjes erbij zijn ook erg lekker!

Hollandse stamppot met zachte botersla

Vrijdag (voor een grote groep)

Deze Mediterraanse kipstoofschotel is één van mijn favoriete gerechten om op tafel te zetten als ik gasten krijg. De voorbereiding is minimaal — je hoeft alleen wat ontspannen snijwerk te verrichten — en verder doet je fornuis of slowcooker het werk. Ik serveer dit gerecht het liefst met wat knapperig, vers brood erbij om het verrukkelijke stoofvocht mee op te deppen.

Mediterraanse kipstoofschotel met venkel en olijven

Zaterdag (soepdag)

De Italiaanse groentesoep minestrone is een perfecte kliekjesverwerker. Restjes groenten, vlees, aardappel of pasta: alles kan en mag erin. Zijn de kliekjes al voorgegaard, voeg ze dan pas op het laatste moment toe aan de soep om ze enkel even opnieuw te verwarmen.

Italiaanse groentesoep: minestrone

Zondag (bakdag)

Heb je een wafelijzer in huis, maak dan vandaag deze zoete wafels! Bestrooid met wat poedersuiker serveer ik ze graag als ontbijt, maar met dit heerlijke basisrecept kun je alle kanten op. Zo is de wafel met warme kersen en ijs een klassiek dessert, maar er zijn nog tal van andere variaties mogelijk. Wat is jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

Basisrecept zoete wafels (kookvideo)

Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com