Weekmenu #3 – Ode aan de Aziatische keuken

Weekmenu #3 - Ode aan de Aziatische keuken

Met de Olympische Winterspelen in volle gang in en het Chinees Nieuwjaar dat vandaag gevierd wordt, lijkt het me leuk om met dit weekmenu een ode te brengen aan de Aziatische keuken. Heel eerlijk, de Aziatische keuken verdiend in mijn ogen zowieso een ode. Naast de Franse en Italiaanse keuken is hij in huize Verweij favoriet!

Heb je een lekker recept uit dit weekmenu gekookt, deel dan een foto op Instagram of Facebook met #keukenliefde, of tag me in je foto, zodat ik hem kan zien. Vind ik superleuk!

Maandag

Hierbij denk je direct aan Chinese afhaal, maar niks is zo lekker als zelfgemaakt. Ook nasi goreng en babi pangang kun je heel makkelijk zelf maken!

Nasi goreng en babi pangang

Nasi goreng

Dinsdag

Een langzaam gegaard stuk buikspek is niet alleen waanzinnig lekker, maar ook relatief goedkoop in de aanschaf. In dit gerecht wordt het buikspek eerst langzaam gegaard in een geurige sojamarinade en vervolgens op hoog vuur in de koekenpan gebakken, zodat de saus karameliseerd. Het garen van de buikspek in de marinade kun je al een dag van tevoren doen, zodat je op de dag zelf alleen het vlees nog hoeft op te bakken en wat rijst hoeft te koken. Aan tafel!

Gekarameliseerd Oosters buikspek

Gekarameliseerd Oosters buikspek

Woensdag

Een van mijn (en die van Johan!) favoriete Aziatische gerechten is deze sashimi bowl. Bestel bij je visboer vis van sashimi kwaliteit, zodat je zeker weet dat hij kraakvers is en je hem rauw kunt eten.

Sashimi bowl met viooltjes

Sashimi bowl met viooltjes

Donderdag

Hier loopt iedereen warm voor: malse stukjes kip in een krokant gebakken korstje en heerlijke zoetzure saus. Serveer met rijst of noedels.

Kip in zoetzure saus

Kip in zoetzure saus

Vrijdag

Nog twee van die typische afhaalgerechten die je heel makkelijk zelf kunt maken: bami goreng en foe yong hai. Geloof me, zelfs bij de chinees smaakt het niet beter!

Bami goreng met foe yong hai

Zaterdag

In het weekend serveer ik graag iets lekkers bij de borrel. Deze kipballetjes met pruimensaus maak je in een handomdraai. Maak er genoeg, want de schaal komt leeg terug!

Kipballetjes met pruimensaus

Lekker hapje - Kipballetjes met pruimensaus

Zondag

Groene thee: je houdt ervan of niet. Maar wees gerust, zelfs als je niet van groene thee houdt, zul je deze parfait (ijs waarvoor je geen machine nodig hebt) met groene thee en verse vanille heerlijk vinden!

Groene thee ijs parfait

Groene thee ijs (parfait)

 

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde