Weekmenu 3-2019

Weekmenu 3-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker! 

Maandag

Een van mijn favoriete eenpansgerechten is risotto. Ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken! Zo had ik dit keer nog knolselderij en wortel liggen en in de diepvries vond ik nog wat erwtjes. Een opgeruimde koelkast en een heerlijke pan eten. Ik houd ervan! Het recept vind je hier.

Risotto met knolselderij, wortel en doperwten

Dinsdag

Dit stroganoff-pannetje met gehaktballetjes zet ik regelmatig bij ons op tafel: sappige gehaktballetjes zachtjes gaar gesmoord in een romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Moet je zien hoe snel die pan leeg gaat! Ik serveer er gebakken aardappels bij, maar varieer dikwijls met pasta, aardappelpuree, spätzle, stokbrood, of aardappelkroketjes. Net hoe de bui hangt.

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Woensdag

Vrijdag visdag? Ik moet eerlijk bekennen dat ik minder vaak vis op tafel zet dan ik zou willen. Geen idee waarom want ons hele gezin is er dol op. Vis heeft een korte bereidingstijd en je kunt er alle kanten mee op. Wat denk je bijvoorbeeld van deze schelvisfilet in krokante parmezaankorst? Onze kleine chef heeft hier haar vingers bij afgelikt, zo lekker vond ze het!

Schelvis in krokante parmezaankorst

Donderdag

Een heerlijke quiche maar dan net even anders. Deze quiche heeft namelijk een bodem van couscous! Ja, dat kan dus en is ook nog eens hartstikke lekker! De vulling van zachte prei en oude kaas maken het smulfeest compleet. Wie ga jij hiermee verrassen? Smakelijk! Bekijk het recept hier.

Couscous-quiche met prei en oude kaas

Vrijdag

Friet maar dan anders! Deze Mexicaanse ovenfriet maakt Johan graag voor zichzelf als hij alleen moet eten. Het is namelijk zo lekker dat je het met niemand wilt delen! 😉 En bovendien gezonder dan een frietje van de snackbar.

Mexicaanse ovenfriet

Zaterdag

Soepie? Wat smaakt er met dit koude winterweer nu beter dan een kop dampende goulashsoep! Hij smaakt precies zoals ik hem jaren geleden op de wintersport proefde tussen de middag op de bergpiste: goedgevuld met stukjes aardappel, paprika en (voor de kleur) sperziebonen en met malse stukjes rundvlees. Joehoe!

Goulashsoep

Zondag

Breakfast time! In het weekend staat er hier bijna altijd een blikje vers croissantdeeg in de koelkast. Natuurlijk lekker om croissants van te maken maar je kunt er zoveel meer mee. Wat denk je bijvoorbeeld van een croissantbrood gevuld met appel en kaneel? Heel makkelijk om te maken en een feest om te eten. Probeer zelf maar!

Croissantbrood met appel en kaneel

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin