Weekmenu 36-2019

Weekmenu 36-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Pilav (of pilaf) is van oorsprong een eenvoudig bijgerecht uit het Midden-Oosten bestaande uit rijst gegaard in bouillon, eventueel met wat toevoegingen zoals kruiden en specerijen, groenten, peulvruchten en kip of vlees. Inmiddels is pilav uitgegroeid tot een wereldgerecht en kent ieder land zijn eigen smakelijke variant. Dit is mijn eigen verrukkelijke variant: kip pilav met perzik en cashew.

Kip pilav met perzik en cashew

Dinsdag

Dol op ovenschotels en vis? Dan is dit recept voor jou! Deze pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus is verrukkelijk en, zoals de meeste KL recepten, heel makkelijk om te maken. De oven doet de rest van het werk!

Pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus

Woensdag

Zin in een lekkere lunch of snackje tussendoor? Met bladerdeeg maak je in een handomdraai een lekker hapje. Dit bladerdeeg hapje met mozzarella, Parmaham en perzik is een aanrader!

Bladerdeeg hapje met mozzarella, Parmaham en perzik

Donderdag

Deze aardappel-courgettekoekjes met mais en feta zijn verslavend lekker! Serveer ze als lunch, of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.

Courgettekoekjes met aardappel, mais en feta

Vrijdag

Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje, dat zijn deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel.

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Zaterdag

Deze zelfgemaakte kaasbroodjes zijn de perfecte weekendsnack! Het geheim zit hem in de vulling: een dikke, vloeibare kaasragout – met de hartige smaak van oude kaas en een vleugje pit door prikkelende mosterd. Precies zoals het hoort!

Zondag

Johan en ik zitten momenteel in een kruimelkoek fase. Ze zijn supermakkelijk om te maken en je kunt ze vullen met elk soort fruit dat maar voorhanden is. Dit keer maken we een perzik kruimelkoek met een vleugje Amaretto. Ik kan je alvast verklappen, dat is een heel goed idee!

Perzik kruimelkoek met Amaretto

Inspiratie, Weekmenu

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Heel lekker allemaal en kost niet veel tijd!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin