Weekmenu #6 – boordevol groente

Weekmenu #6 - boordevol groente

Ben jij een groenteliefhebber? Pak dan snel pen en papier en maak je boodschappenbriefje, dit nieuwe weekmenu zit boordevol groente!

Heb je een lekker recept uit dit weekmenu gekookt, deel dan een foto op Instagram of Facebook met #keukenliefde, of tag me in je foto, zodat ik hem kan zien. Vind ik superleuk!

Maandag

Ik vind dit een leuk gerecht om te maken en het ziet er feestelijk uit! De uitgeholde groente wordt verwerkt in risotto waarmee de groente weer gevuld wordt. Zo hoef je niks weg te gooien!

Gevulde groente uit de oven

Gevulde groenten uit de oven

Dinsdag

Wie wilt er nu geen taart als avondeten? Deze hartige taart is goed gevuld met broccoli, uitgebakken spekjes en champignons. Een heerlijke combi.

Hartige taart met broccoli, spek en champignons

Hartige taart met broccoli, spek en champignons

Woensdag

Mijn eerste kennismaking met kip Hawaï was de variant die je maakt met zo’n pot zoetzure saus. Op zich niks mee, maar zó zoet. Deze zelfgemaakte variant is net zo makkelijk om te maken en veel lekkerder.

Kip Hawaï

Kip Hawaï (kookvideo!)

Donderdag

Een van mijn lievelingsgerechten met witlof is deze klassieke witlof met ham en kaassaus uit de oven. Ik serveer hem het liefst met romige aardappelpuree, maar je kunt er ook gebakken krieltjes bij geven.

Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof met ham en kaas uit de oven

Vrijdag

In deze lasagne zijn de traditionele pastabladen vervangen door plakken gegrilde courgette. Vervolgens bouw je de lasagne op met lagen tomatensaus, courgette en ricotta. Deze courgettelasagne valt wat lichter op de maag dan het origineel en dat is wat mij betreft een bonus.

Courgettelasagne met ricotta

Courgettelasagne met ricotta

Zaterdag

Snack time! Deze spring rolls zijn de lichte variant van de bekende gefrituurde loempia’s. Ze zijn gevuld met knapperige groente, glasnoedels en garnalen. Een heerlijke, verantwoorde snack om te delen met vrienden of familie.

Spring rolls met garnalen

Video: spring rolls met garnalen

Zondag

Zondag bakdag? Dat komt mooi uit. Met de worteltjes die je aan het eind van deze week overhoudt bak je de lekkerste worteltaart! Deze carrot cake van Yotam Ottolenghi is een meesterstuk! Ik heb inmiddels al heel wat worteltaart varianten gemaakt, maar deze is onovertroffen. Proef zelf maar.

Carrot cake (worteltaart)

Zoet & Zalig: carrot cake

Heb jij ook een lekker gerecht gemaakt uit dit weekmenu? Deel dan een foto op Facebook of Instagram met #keukenliefde, of tag me in je foto zodat ik hem kan zien. Vind ik superleuk!

Elke vrijdag het nieuwe weekmenu in je mailbox ontvangen?

Meld je hieronder aan!

 

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com