Weekmenu #4 – Winterkou

Weekmenu #4 - Winterkou

Deze week staat het weekmenu in teken van de winterkou! De komende dagen wordt het steeds kouder en begin volgende week vriest het ook overdag. Misschien kunnen we zelfs de schaatsen uit het vet halen! 🙂 Heb je een lekker recept uit dit weekmenu gekookt, deel dan een foto op Instagram of Facebook met #keukenliefde, of tag me in je foto, zodat ik hem kan zien. Vind ik superleuk! 

Maandag

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Bij winterkou denk ik meteen aan stamppot. Boerenkoolstamppot ligt nu natuurlijk voor de hand, maar deze andijviestamppot met hardgekookt ei is net zo verwarmend. Ik serveer er graag kleine gehaktballetjes bij.

Andijviestamppot met gehaktballetjes (Nationaal Integratiediner)

Dinsdag

Rösti met prei en gruyere

Deze rösti (geraspte aardappel) met prei en Zwitserse Gruyère maak je lekker in een grote koekenpan. Lekker met een gebakken ei.

Rosti met prei, Gruyere en gebakken spiegelei

Woensdag

Roerbakschotel met spätzle en rookworst

Spätzle is een soort Duitse pasta. De deegsliertjes vind je regelmatig bij de Aldi en Lidl, maar anders kun je ze ook vervangen door gewone pasta. Deze roerbakschotel met spätle, witte kool en rookworst is makkelijk om te maken en hartverwarmend.

Roerbakschotel met spätzle en rookworst

Donderdag

Zelfgemaakte lasagnette

Een dampende ovenschaal met lasagnette, wie wordt daar nu niet blij van!

Zelfgemaakte lasagnette

Vrijdag

Schnitzel met jachtsaus

Dit vind ik een typisch wintersportgerecht: schnitzel met jachtsaus. Voor het lekkerste resultaat maak je de schnitzel én de jachtsaus natuurlijk zelf!

Zaterdag

Erwtensoep

Erwtensoep smaakt het beste als het buiten vriest dat het kraakt. Zet hem deze week dus nog op het menu, want voor je het weet is de winter weer voorbij!

Erwtensoep

Zondag

Apfelstrudel met vanillesaus

Wat voor ons Hollanders appeltaart is, is apfelstrudel met vanillesaus voor Oostenrijkers en Duitsers. Wist je dat je hem heel makkelijk zelf kunt maken? Het is nog makkelijker dan het maken van appeltaart.

Duitse apfelstrudel met vanillesaus

Heb jij ook een lekker gerecht gemaakt uit dit weekmenu? Deel dan een foto op Facebook of Instagram met #keukenliefde, of tag me in je foto zodat ik hem kan zien. Vind ik superleuk!

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde