Weekmenu 7-2019

Weekmenu 7-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker! 

Maandag

Deze gnocchi met pompoen, salie en Parmezaan is vegetarisch en ontzettend smakelijk. Bovendien staat het in een handomdraai op tafel. Ideaal om de week mee te beginnen.

Gnocchi met pompoen, salie en Parmezaan

Dinsdag

Ben jij ook zo’n liefhebber van ovenschotels? Vooral in de winter kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze ovenschotel met rodekool, gehakt en gebakken appel kun je makkelijk van tevoren maken zodat je hem ‘s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ideaal als je ‘s avonds weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten, of handig als je eters krijgt en niet de hele tijd in de keuken wilt staan.

Ovenschotel met rodekool, gehakt en appel

Woensdag

Ik heb altijd een doosje bevroren bosvruchten (zomerfruit) in de diepvries liggen om door de yoghurt te roeren, over het ijs te scheppen of om mee te bakken. Supermakkelijk om altijd achter de hand te hebben! Deze bosvruchten muffins bevatten wat minder vet en suiker dan ‘gewone’ cupcakes en zijn nog steeds verrukkelijk. Een heerlijke traktatie om schaamteloos van te genieten!

Bosvruchten muffins

Donderdag

Een van mijn favoriete Oosterse gerechten is deze kip siam met broccoli, paprika en cashewnoten in zoete ketjapsaus. Supermakkelijk om te maken en binnen 15 minuten op tafel!

Kip siam met broccoli, paprika en cashew

Vrijdag

Deze zalmburger met knapperige wortel-komkommersalade is favoriet bij kinderen vanwege de zachte smaak. Maar eigenlijk maak je hier iedereen blij mee.

Zaterdag

Heb je dit weekend een feestje of verjaardag? Zet dan eens wat anders op tafel dan een blokje kaas of worst. Deze 3 Italiaanse verjaardagshapjes vinden altijd gretig aftrek!

3x Italiaans verjaardagshapje (video)

Zondag

Een heerlijk alternatief voor Amerikaanse cheesecake is de Duitse käsekuchen, oftewel gebakken kwarktaart. Door de kwarkvulling is de taart na het bakken iets lichter en luchtiger van structuur dan de bekende cheesecake. Heerlijk om te garneren met vlaaivulling en vers rood fruit. Een plaatje om te zien en een feest om op te eten! Bekijk hier het recept.

Gebakken kwarktaart met rood fruit

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin