Lasagnette in groentesaus

Lasagnette in groentesaus

Deze lasagnette in groentesaus is het favoriete pastagerecht van manlief. Maar ook ik word er blij van: alles wordt namelijk bereid in één pan. Lekker makkelijk dus! In Frankrijk noemen ze deze groentesaus ook wel ratatouille: een verrukkelijke groentestoof van courgette, aubergine, paprika en tomaat. Gezond en heel erg lekker! 

Hoofdgerecht voor 3 personen – vegetarisch – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 aubergine, om en om geschild met een dunschiller en in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 250 g tomaten, in blokjes gesneden
  • 225 g lasagnette (ik brak lasagnebladen in stukjes)
  • Extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
  • Zout en peper uit de molen
  • Geraspte kaas om te bestrooien

Lasagnette in groentesaus

Verder nodig
Hapjes- of braadpan met dikke bodem

Bereiding
Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak op middelhoog vuur, totdat de ui glazig is. Voeg nog een scheut olijfolie, de aubergine en de courgette toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak verder totdat de groenten licht beginnen te kleuren. Voeg de tomaten toe en stoof nog vijf minuten zachtjes verder, totdat de groenten zacht zijn. Proef de saus en breng indien nodig, nogmaals op smaak met zout en peper.

Lasagnette in groentesaus

Voeg de lasagnette en drie glazen water (ik gebruikte een theeglas) toe. Roer goed over de bodem en doe de deksel op de pan. Kook de lasagnette zachtjes gaar in de saus. Voeg als de lasagnette nog niet gaar is en het vocht verdampt, nog wat extra water toe.

Verdeel de lasagnette over drie borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Lasagnette in groentesaus

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*