4x zelfgemaakte kruidenmix

4x zelfgemaakte kruidenmix

Omdat ik veel kook en experimenteer in de keuken puilen mijn keukenkastjes uit van de gedroogde kruiden en specerijen. Zo kwam het dat ik ging experimenteren met zelfgemaakte kruidenmixen. Sinds ik weet hoe makkelijk en lekker het is om gerechten op smaak te brengen met zelfgemaakte kruidenmix komt er bij mij geen pakje of zakje meer in. Het is soms even zoeken naar de juiste balans en samenstelling, maar als je eenmaal de perfecte melange hebt gevonden is het smullen geblazen!

Wat ik ook erg fijn vind aan zelfgemaakte kruidenmix is dat je zelf het zoutpercentage kunt bepalen. Mag je bijvoorbeeld geen of weinig zout eten, dan laat je het zout gewoon achterwege of je gebruikt er wat minder van. Deze kruidenmixen zijn samengesteld naar mijn eigen smaak, dus voel je gerust vrij om hiermee te experimenteren! Zo vind je uiteindelijk jouw eigen perfecte kruidenmix.

Ik heb vier kruidenmixen voor je op een rij gezet die ik het meeste gebruik. De Mexicaanse en Italiaanse kruidenmix gebruik ik wekelijks. De kruidenmix voor spareribs en kebab trek ik vooral in de zomer uit de kast, tegelijk met de barbecue. Dan is het feest!

Kruidenmix voor spareribs

Kruidenmix voor spareribs

Italiaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Kruidenmix voor kebab

Zelfgemaakte kebab kruidenmix

Basisrecepten, Hartige keuken

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Ik sluit mij bij Eunice aan. Hoop dat die mixen ook komen!

  2. Eunice

    Super ! Ik heb zelf ook een Mexicaanse mix gemaakt.

    Wil je misschien een vervolg maken met vis en kip kruidenmix? In de winkel vind ik er zoveel zooi en zout in zitten ..

    1. Goed idee Eunice, ik heb ze op mijn binnenkort-koken-lijst gezet. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde