7 populairste hoofdgerechten voor kerst

7 populairste hoofdgerechten voor kerst

Nog een kleine week en dan is het kerst! Weet jij al hoe het kerstdiner eruit gaat zien? Mocht je lekker zelf gaan koken en nog niet beslist hebben wat het hoofdgerecht moet gaan worden, dan vind je hier misschien wat inspiratie. Dit zijn de zeven populairste hoofdgerechten voor kerst op KeukenLiefde!

1. Varkenshaas met champignonroomsaus is altijd een goed idee toch? Deze variant – varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus – is al jaren een van de populairste (kerst)recepten op KeukenLiefde!

Varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus

2. De Franse boeuf bourguignon kun je het hele jaar door op tafel zetten, maar is natuurlijk ook een heel feestelijk en makkelijk gerecht voor het kerstdiner. Je maakt hem het beste al een dag of twee van tevoren en hoeft hem dan alleen nog maar op te warmen. Lekker met aardappelpuree, of gekookte krieltjes omgezwenkt in roomboter en peterselie.

Spijs & Wijn: boeuf bourguignon

3. Als ik aan reibekuchen denk, denk ik aan kerst. Blijkbaar hebben jullie dat ook want ze staan op nummer drie in deze lijst! Deze reibekuchen zijn volgens recept zoals mijn Duitse oma ze vroeger maakte. De enige echte! Lekker met appelmoes of met stroop. PS Je kunt het aardappelbeslag ook op tafel zetten tijdens de gourmet!

Duitse reibekuchen (aardappelkoekjes)

4. Daar is ‘ie weer: varkenshaas met champignonroomsaus! Een echte kerstklassieker die maar liefst twee keer in deze lijst voorkomt. Lekker met aardappelbolletjes of -kroketjes en groenten of salade.

Varkenshaas met champignonroomsaus

5. Op zoek naar een feestelijk én makkelijk te maken hoofdgerecht om tijdens de kerst te serveren? Zoek niet verder! Deze kippastei kun je al een dag — of zelfs twee of drie dagen — van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik. Op het laatste moment hoef je alleen de bakjes af te dekken met bladerdeeg en af te bakken in de oven. Makkelijker kun je het jezelf deze kerst niet maken!

6. Ook pasta is een populair en geliefd ingrediënt voor kerst. Deze gigli pasta met truffelroomsaus en paddestoelen is makkelijk te maken en superlekker!

Pasta met truffelroomsaus en paddestoelen

7. Krijg je meerdere eters en wil je graag een groot stuk vlees serveren als hoofdgerecht? Deze gevulde rollade met pancetta, appel en salie kun je van tevoren al vullen. Zorg dat je een kerntemperatuurmeter in huis hebt, dan kan dit gerecht niet mislukken!

Gevulde rollade uit de oven

Themarecepten, Kerstrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde