7x het lekkerste dessert met aardbeien

7x het lekkerste dessert met aardbeien

Ondanks dat wij geen dessertmensen zijn gaat een lekker toetje met verse aardbeien er altijd wel in. Vooral als de aardbeienplantjes in onze moestuin weer vol zitten met sappige aardbeien, maken we daar graag een lekker toetje mee. Op dit moment zitten er nog geen aardbeien aan onze plantjes maar gelukkig zijn ze wel volop verkrijgbaar in de winkel. Hieronder hebben we de lekkerste desserts met aardbeien voor je op een rij gezet. Heel benieuwd welke jij gaat maken! 

1. Aardbeien-tiramisu

De klassieke tiramisu kennen we allemaal, maar wat denk je van tiramisu met zoete Hollandse aardbeien? In dit recept gebruik ik geen rauwe eieren en alcohol, waardoor je hem met een gerust hart aan kinderen kunt serveren. De frisse munt en geraspte witte chocolade maken het af. Feest!

2. Aardbeienmousse

Een dessert met aardbeien en slagroom is altijd goed toch? Deze aardbeienmousse is romig en fluweelzacht en makkelijk om te maken!

Aardbeienmousse

3. Eton mess

Eton mess is een populair Brits dessert dat uitblinkt in eenvoud. Het bestaat uit slechts drie ingrediënten, namelijk aardbeien, opgeklopte slagroom en meringue schuimpjes. Deze ingrediënten gooi je rommelig in een glas door elkaar en klaar ben je. Smullen maar!

Eton mess

4. Monchou toetje met aardbeien

Dit Monchou toetje met aardbeien smaakt als monchoutaart! Het is heel makkelijk om te maken en ziet er feestelijk uit. Je kunt de glaasjes van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Ook een heerlijk toetje om te serveren als je gasten krijgt!

Monchou toetje met aardbeien

5. Aardbeienijsjes

Deze aardbeienijsjes hebben op mij hetzelfde effect als zonnestralen: ik word er direct vrolijk van! Deze aardbeienijsjes met een vleugje limoen en een kneepje honing zijn heerlijk en zo gemaakt. Laat die zomer nu maar komen!

Ella-Marie maakt aardbeienijsjes (kookvideo!)

6. Aardbeientaart

Een taart is natuurlijk ook heerlijk als dessert. Wel iets meer werk, maar deze aardbeientaart is de moeite van het maken waard! Serveer lauwwarm als dessert met een bolletje vanilleroomijs. Dat wordt smullen!

Aardbeientaart

7. Mascarponecrème met aardbeien

Niks lekkerder dan Hollandse aardbeien! Vaak zijn al op voordat ze de keuken bereiken, maar probeer er een paar te redden voor dit Italiaanse dessert met mascarponecrème!

Mascarponecrème met aardbeien

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde