Courgettelasagne met kipgehakt

Deze courgettelasagne met kipgehakt maak je zonder pastabladen en is daardoor licht en koolhydraatarm. Het witje kaassausje maak je zonder boter en bloem, maar van melk en maizena. Zeker het proberen waard! Lekker om te serveren met een salade van komkommer, tomaat en feta, of met deze aangemaakte basissalade

Wereldgerecht, Menu, Seizoen, Slank, Kiprecepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Zomerrecepten, Budget, Koolhydraatarme recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 g kipgehakt
  • 500 ml gekruide tomatenpassata of pastasaus
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 grote courgette, of twee kleine courgettes
  • 200 ml halfvolle, of volle melk
  • 1 el maizena
  • 150 g geraspte kaas (bijv. pizzakaas of mozzarella)
  • Olijfolie (geen extra vierge)

Verder nodig

  • Kaasschaaf of dunschiller
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Sauspannetje

 

Tip! Wil je extra groente toevoegen? Rasp 1 winterpeen en snijd 2 stengels bleekselderij fijn en bak die mee met de ui en knoflook. Of bak een zak Italiaanse roerbakgroente mee met het kipgehakt. Volg verder het recept op.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie.
  2. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur, tot de ui glazig is. Voeg het kipgehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpassata en Italiaanse kruiden toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten.
  4. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook, pas op dat het niet overkookt. Roer de maizena met een beetje water tot een glad papje. Voeg het maizenapapje al roerende toe aan de hete melk. Blijf roeren tot de saus gaat binden. Zet het vuur laag en roer de helft van de kaas erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Maak laagjes in een ovenschaal van tomatensaus, courgettelinten en witte saus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje witte saus en bestrooi met de overige geraspte kaas.
  6. Bak 25 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

Courgettelasagne met kipgehakt

Courgettelasagne met kipgehakt

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin