Een kijkje in de keuken week 1 – 2018

Een kijkje in de keuken week 1 - 2018

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Helaas is er bij het monteren van de weekvlog iets mis gegaan, waardoor ik al mijn videomateriaal kwijt ben! Geen weekvlog dus deze week, maar hopelijk volgende week weer!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De allereerste dag van het nieuwe jaar worden we wakker in ons Center Parcs huisje in Hochsauerland, Duitsland. Johan en Ella-Marie klauteren aan het eind van de ochtend over de langste klimbaan van Europa die op het park zit. Ik blijf in het huisje en schrijf het kijkje in de keuken die vorige week online kwam en monteer de familievlog. Als ik daarmee klaar ben nestel ik mezelf voor de openhaard met een heerlijke roman. Ik houd ontzettend van lezen, maar alleen als ik op vakantie ben kan ik de rust ervoor vinden. Herkenbaar?

Dinsdag

Dinsdag gingen we naar Winterberg om lekker rond te wandelen en te lunchen bij restaurant Täglich.

Er stond een kleine schaatsbaan in het centrum van Winterberg dus na de lunch bond El de ijzers onder. Ze had nog bijna nooit geschaatst, maar het ging supergoed!

Woensdag

Woensdagavond gingen we nog een keer gourmetten. Toen ik eraan dacht om een foto te maken, waren we al bijna klaar. 🙂 Het was heerlijk, maar nu ben ik voorlopig wel weer even klaar met gourmetten.

Donderdag

We hoeven morgen pas uit te checken uit ons huisje, maar we besluiten om vandaag al te vertrekken. Na een paar heerlijke dagen hebben we zin om weer naar huis te gaan. Huismutsen op en top, dat zijn wij. Terwijl Johan en Ella nog even het zwembad induiken, pak ik ondertussen de tassen in en ruim het huisje op. Net na de middag checken we uit en om vijf uur ’s avonds zijn we weer thuis in Tiel. We pakken alles uit de auto, ruimen op en stoken de verwarming binnen op. Na een week niet stoken is het huis zo koud! Omdat we niet zoveel zin hebben om te koken en de vakantie lekker willen afsluiten, besluiten we uit eten te gaan bij Tres Tapas & Winebar.

Vrijdag

Heerlijk om weer in ons eigen huisje wakker te worden. El en ik hebben zin in een gebakje dus haal ik twee gebakjes bij de bakker. Johan maak ik daar niet blij mee, dus voor Johan neem ik een hartige snack mee.

Na een week uit eten gaan, gourmetten en niet echt gezond eten, heb ik weer zin om iets gezonds te koken. Ik maak gevulde groenten met risotto. Echt een heerlijk recept dat ik binnenkort met je ga delen.

Zaterdag

Om vier uur ’s middags hebben we voor de tweede keer een huisbezichtiging. We nemen onze ouders mee om te kijken wat die ervan vinden. Er moet nog veel aan het huis gebeuren, maar het is een vrijstaand huis met veel grond eromheen en dat is precies waar we naar op zoek zijn. We hebben nog niks besloten, dus wordt ongetwijfeld vervolgd…

We gaan ’s avonds bij mijn ouders zuurkool eten. Zuurkool eten bij mijn moeders is feest! Niet alleen omdat zij de allerlekkerste zuurkool ter wereld maakt (haar recept vind je hier), maar ook door alles wat ze erbij serveert. Gekookt doorregen spek, beenham uit de oven (dit recept), stoofvlees (dit recept), rookworst, uitgebakken spekjes, ananas, aardappel-knolselderijpuree (dit recept). Weer veel te veel gegeten natuurlijk, maar het was zo lekker!

Zondag

Uitslapen en samen ontbijten: ons favoriete zondagochtendritueel.

’s Avonds eten we opgewarmde kliekjes uit de diepvries — hutspot: dit recept en rookworst — en nog een restje overgebleven risotto.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

  1. Mirte

    Helaas geen weekvlog, maar de foto’s zijn ook erg leuk om te bekijken! Ik kijk uit naar je recept van de gevulde groenten met risotto

    1. Mirte

      En ik ben ook heel benieuwd naar het evt. nieuwe huis wat jullie gaan kopen.

    2. Leuk om te horen Mirte! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde