Een kijkje in de keuken week 14-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

De derde week alweer in quarantine (de vierde als ik dit schrijf!)! Onze dagen zien er steeds hetzelfde uit: opstaan, eten en naar kantoor (thuis) om te werken en leren. Tussen de middag eten we vaak met z’n drietjes iets lekkers. Vandaag maakt Johan de lunch: omelet met bacon, kaas en rucola in een wrap met chilisausmayo. Superlekker!

’s Middags maak ik een recept voor KL dat tevens ons avondeten is: een broccoli pannetje met gehakt en kaassaus. Komt dit je bekend voor? Ik liet me inspireren door een pakje van Maggie. 🙂

Woensdag

En zo zien die dagen er op kantoor uit….

Ik ben natuurlijk ook veel in de keuken te vinden om KL-recepten te maken. Vandaag maak ik kaaskoekjes met maanzaad en pasta met zalm en romige spinazie. Die laatste is ’s avonds ons avondeten.

Donderdag

Vandaag maak ik voor de lunch kaiserschmarren. Op KL staat een heerlijk recept voor kaiserschmarren waarvoor je de eieren moet splitsen. Het luchtig geklopte eiwit spatel je later door het beslag waardoor het heerlijk luchtig wordt. Had ik nu allemaal geen zin in, ik had honger! Ik mikte dus hele eieren door het beslag zodat we snel konden eten. Vuur lekker hoog. Wat een mislukking was dat! De pannenkoek was een dikke homp verbrand beslag waar alle lucht uit was. Pfffff… Dan maar een paar kroketten in de oven. Niet helemaal de lunch die ik voor ogen had, maar toch lekker gegeten.

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Van Beemster kaas kreeg ik een heerlijke box met producten en vier verpakkingen Beemster 30+ kaas, van jong tot oud. Zoals je wel weet is kaas hier altijd goed besteed! 🙂 De Beemster 30+ kaas is heerlijk, lekker vol van smaak!

’s Avonds eten we gebakken vissticks uit de oven, gebakken aardappels en zelfgemaakte spinazie à la crème.

Trouwens, in ons kookboek Koken met KeukenLiefde vind je een heerlijk recept om zelf vissticks en spinazie à la crème te maken. Stom eigenlijk dat ik nu van die slappe diepvriesvissticks heb opgewarmd. Zelf vissticks maken is heel makkelijk en zoveel lekkerder. Heb je ons boek nog niet? Er staan 75 makkelijke hoofdgerechten in voor elke dag! De hoofdgerechten zijn handig onderverdeeld in vier hoofdstukken: vis, vlees, kip en vega. Je bestelt hem hier in onze webshop. 🙂

 

Vrijdag

Lunch!

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Ik maak weer twee nieuwe KL-recepten. Kun je je nog herinneren dat ik vorige week en citroen maanzaad tulband maakte die ik niet uit de vorm kreeg? Ik maak hem vandaag nog een keer. Nu wél met goed ingevette en bebloemde vorm en ja hoor, hij kwam eruit! Ook maak ik Marokkaanse linzensoep die goed gelukt is. Recepten komen eraan.

Als ons werk en huiswerk erop zit gaan we weer wandelen met Bolle Beer. 🙂

Een kijkje in de keuken week 14-2020

’s Avonds eten we tomatenrisotto met mozzarella. Ella-Marie vind dit tegenwoordig ook lekker! 🙂

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Zaterdag

Eindelijk warm lenteweer! We zijn de hele dag in de tuin bezig want er is genoeg te doen. De overkapping en terrastegels moeten worden schoongemaakt en de tuinmeubels kunnen weer naar buiten en worden schoongemaakt. Ik snijd ondertussen alvast kipfilet en zet die in de marinade. Vanavond eten we weer kipkebab met frietjes en salade. Johan experimenteert ook met een andere manier om kipkebab te maken.   Hiervoor hakt hij kippendijen fijn in de keukenmachine en brengt die op smaak met kebabkruiden en knoflook. Vervolgens gaar je dit in een klein cakeblik in de oven. Dan snijd je er dunne plakjes van en die kun je vlak voordat je gaat eten even krokant opbakken. Dit was een een succes en gaan we vaker maken!

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Nog even genieten van de laatste zonnestralen voordat we naar binnen gaan om te eten.

Tijd voor kipkebab en Harry Potter en de Geheime Kamer…

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Zondag

Ook vandaag zijn we weer de hele dag in de tuin te vinden. De vijver moet schoongemaakt worden, onkruid gewied en de moestuin kan klaargemaakt worden voor een nieuw seizoen.

Johan maakt voor de lunch eiersalade en serveert die op een afgebakken broodje met sla.

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Aan het eind van de middag wandelen we met Nacho weer even naar het waalstrandje.

’s Avonds steken we de barbecue aan voor broodje hamburger. Eerste keer dit jaar dat we weer buiten eten. Heerlijk!

Maandag

En dan is het alweer maandag en begint onze vierde week in thuisquarantaine. Vandaag kunnen we lekker buiten in het zonnetje lunchen aan de picknicktafel die we onlangs kregen van Johan zijn ouders. Zo blij mee!

Een kijkje in de keuken week 14-2020

Ook vanavond eten we weer buiten van de barbecue. Ik had courgette, aubergine en paprika gesneden en gemarineerd in olijfolie en wat zeezout. Verder had ik kippendijen gemarineerd in olijfolie, knoflook, citroenrasp, tijm en rozemarijn. Johan maakte tzatziki. Pitabroodjes en feta erbij en smullen maar.

Fijne week iedereen! Pas goed op jezelf en op elkaar!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde