Een kijkje in de keuken week 13

Een kijkje in de keuken week 13

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We hadden nog een kliekje bami goreng over van zaterdag en die bak ik even op in de koekenpan. Een gebakken eitje erbij en klaar zijn we weer.

Dinsdag

Hier had ik al zolang zin in: gevulde courgette met ratatouille. Dit recept. Een gezond, slank (koolhydraatarm) en heerlijk vegetarisch gerecht waar Johan en ik dol op zijn. Mini me had er in eerste instantie niet zoveel zin in, maar heeft haar vingers erbij afgelikt, zo lekker vond ze het!

Woensdag

Van Beemster kaas kreeg ik een lunchbox thuisbezorgd gevuld met allerlei ingrediënten – onder andere hun belegen geitenkaas in plakken – om een lekker lunchbroodje te maken.  Ik had er wel zin in dus ging direct aan de slag. Het resultaat was echt lekker! Ik ga het recept binnenkort met je delen.

Zoals bijna elke week eet Ella-Marie op woensdag en vrijdag wat eerder dan Johan en mij omdat ze naar voetbaltraining moet. Op verzoek maak ik broccolisoep met versgebakken broodcroutons voor haar. Vlak voordat ik El weg wil brengen, krijgen we een berichtje dat de training door het slechte weer niet doorgaat. Balen! Dan maar even een spelletje spelen. 🙂

Johan en ik eten ’s avonds zelfgemaakte pizza.

Donderdag

Een agv’tje vanavond: gebakken krieltjes, haricots verts omwikkeld met bacon en kipschnitzel en kabeljauw. De laatste twee had ik ’s ochtends uit de vriezer gevist. Na het eten breng ik Ella-Marie naar mijn ouders om een nachtje te logeren. Morgen is het Goede Vrijdag en zijn Johan en Ella-Marie vrij. Ik moet morgen tien hoofdgerechten voor het kookboek koken en fotograferen en Johan helpt me daarbij. Morgen na het koken halen we Ella-Marie weer op.

Een kijkje in de keuken week 13

Vrijdag

Kookboekdag! Het een na het andere gerecht wordt gekookt en gefotografeerd. We beginnen om negen uur ’s ochtends met het eerste gerecht en ’s avonds om half zes maak ik de laatste foto van het tiende gerecht. Done! Dankzij de hulp van Johan want anders was ik niet verder dan vijf gekomen waarschijnlijk. Tussendoor wordt er nog lekkere chocolade thuisbezorgd van Hands off my chocolate. Speciale paaseitjesrepen voor Pasen! Heerlijk zijn ze!

Als we klaar zijn met koken, afwassen en fotograferen drinken Johan en ik een drankje buiten in de tuin en daarna ga ik Ella-Marie weer ophalen bij mijn ouders. Ik neem natuurlijk een kookboekgerecht voor ze mee. Mijn moeder had pannenkoeken gebakken dus El hoeft niks meer te eten als ze thuiskomt. Johan en ik hebben ook niet zoveel honger meer, want we hebben overdag flink geproefd van alle koekboekgerechten. De meeste kookboekgerechten kook ik in kleine eenpersoonsporties, anders zou onze koelkast te klein zijn om alles te bewaren. Sommige gerechten eten Johan en ik tussen het koken door al op, een ander deel vriezen we in, een gerecht gaat naar mijn ouders en Johan zijn ouders komen ’s avonds ook nog even langs en nemen een gerecht mee. Daarna ploffen Johan en ik neer op de bank met een nachoschotel uit de oven. Vet lekker! 🙂


Een kijkje in de keuken week 13

 Zaterdag

Ik maak ’s ochtends nog even snel een paasdessert om Eerste Paasdag op KeukenLiefde te delen. Het recept vind je hier en geloof me, deze wil je maken! Ook na de Pasen. 🙂

’s Middags rijden we met z’n drieën even naar The Wall in Utrecht om rond te neuzen bij de MediaMarkt. Straks als we gaan verhuizen moet ik mijn ingebouwde, volautomatische koffiezetapparaat missen en daarom ben ik alvast een beetje aan het rondkijken wat ik dan wil. Ik wil heel graag weer een volautomatisch koffiezetapparaat die zelf de koffiebonen maalt. Het is makkelijk en zo lekker. Maar ja, wat is nu de beste? Wie heeft er tips? Deze Jura E8 lijkt me wel wat.

Buiten voor de winkel was deze kunstenaar bezig. Met een cirkelzaag zaagt hij beeldwerken uit boomstammen. Wauw! Wat ongelofelijk knap. Ook stond er een kleine kinderboerderij met dieren waar El natuurlijk even de pony moest aaien.

’s Avonds eten we shoarma van de slager met ovenfrietjes, sla en zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker!

Een kijkje in de keuken week 13

Zondag

Eerste Paasdag. We hebben helemaal niks (NIKS, NADA!) op de planning staan dit weekend. We slapen lekker uit, wandelen, koken, spelen spelletjes en eten hapjes. Zalig! Ik had gisteren bij de slager spontaan een lamsschouder gekocht, maar wist nog niet hoe ik hem wilde bereiden. Uiteindelijk maakten we een marinade en besloten we hem in de slowcooker te bereiden. Lekker makkelijk, want slowcooker = geen omkijken meer naar hebben. Omdat de lamsschouder een behoorlijk lange bereidingstijd heeft en we pas ’s middags beginnen, komt er wat anders op tafel voor het avondeten. Uiteindelijk bestaat ons paasdiner uit twee souvlaki spiezen (een kookboekrecept dat ik vrijdag al maakte), gebakken krieltjes, haricots verts met spek uit de oven en Griekse salade. Lang leve kliekjes! Een beetje bij elkaar geraapt, maar desondanks een topdiner. De lamsschouder komt morgen lekker op tafel.

PS Als hapje maakte ik onder andere een eiersalade met truffelpesto en die was zo goddelijk lekker dat ik binnenkort het recept met je deel! 🙂

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefderecept. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Vivian

    De ratatouille courgette is ook ons favourite gerecht en komt regelmatig op tafel met een salade en wat rijst erbij. Heerlijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde