Een kijkje in de keuken week 13-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Dinsdag en donderdag zijn tegenwoordig mijn vaste kookdagen. Vandaag sta ik dus weer in de keuken om nieuwe recepten voor KeukenLiefde te maken. Ik maak onder andere een quiche met spinazie en gorgonzola en een noedelgerecht met kip en groenten. ’s Middags komt er ook nog lekkere foodpost binnen van Tony’s Chocolonely. Drie nieuwe repen om het driejarig bestaan te vieren van de Tony’s Open Chain. Hier kan iedere chocolademaker in de wereld werken volgens de samenwerkingsprincipes van Tony’s om alle chocolade slaafvrij te maken. Zo zijn Delicata, Aldi, Jokolade en Vly al Open Chain partners. Aan het eind van de middag gaan Ella, Nacho en ik een ijsje halen en een rondje dijk wandelen. Ella en ik hadden allebei flink last van hooikoorst, maar genoten wel heel erg van het zonnetje.

Woensdag

Als Ella-Marie om half een uit school komt gaan we samen even op pad. Onze eerste stop is bij de visboer om een bakje kibbeling te halen en heerlijk op een bankje in de zon op te eten. Daarna gaan we op pad om wat nieuwe kleren te shoppen voor Ella. Daarna weer snel terug naar huis want Ella moet samen met andere meiden uit haar klas oefenen voor het schoolvoetbal volgende week woensdag.

Een kijkje in de keuken week 13-2022

Donderdag

Vandaag is weer een kookdag en sta ik in de keuken. Ondertussen is het buiten prachtig weer. Ik probeer binnen op te schieten zodat ik aan het eind van de middag nog een uurtje de tuin in kan. Vooral de zijtuin bij ons is een grote wildernis. Na alle gedane arbeid is er nog even tijd om buiten in het zonnetje een boekje te lezen. Ella ligt ondertussen op de trampoline met een koude doek op haar hoofd. Ze had al een paar dagen veel last van hoofdpijn. Zo vervelend. Ik had er als kind ook veel last van en nu soms nog bij veel drukte. Voor het avondeten warm ik de nasi goreng op die ik overdag had gemaakt. Erbij eten we varkenshaassaté en sajoerboontjes.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en ik heb met vriendinnetje Miranda afgesproken om te gaan lunchen. Voordat ik weg ga, maak ik nog even de taart af die ik gisteren maakte en die een nacht moest opstijven in de koelkast. Als ik hem op de foto gezet heb kleed ik me snel om en stap ik in de auto voor mijn lunch date. Als ik ’s middags weer thuis kom heb ik net Johan zijn ouders gemist. Die waren even op de fiets langsgekomen. Ook was er foodpost binnengekomen van Johma. Hun tonijn-, kip samba- en kip kerrie salades zijn er nu namelijk ook in een vegan variant. Er moest natuurlijk meteen even geproefd worden. De tonijn is onze favoriet!

Zaterdag

Een tijdje geleden had ik een eerste poging gewaagd om zelf croissants te maken. Omdat ik na het oprollen van de croissants geen tijd meer had om ze nog 3 uur te laten rijzen, af te bakken en op de foto te zetten had ik ze ingevroren. Gisteravond had ik ze uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd om te ontdooien. Vanmorgen heb ik ze vroeg uit de koelkast gehaald om te laten rijzen. Ze moeten drie uur rijzen op een temperatuur van 28 °C maar zo warm is het natuurlijk niet in huis. Het rijzen duurt uiteindelijk dus iets langer, maar uiteindelijk zijn ze groot genoeg en kunnen ze in de oven. Er zijn hier en daar nog wel wat kleine verbeterpuntjes maar het resultaat was heerlijk! Ik ga het recept snel met je delen. Na het maken van de foto’s voeg ik me bij Johan in de tuin en ga ik verder met het onkruidvrij en schoonmaken van de borders. ’s Avonds kookt Johan. Joehoe! Hij maakt heerlijke nacho’s met gehakt en groenten (dit recept maar dan geserveerd in kleine ovenschaaltjes). Na het eten kijken we naar de oefenwedstrijd Nederland – Denemarken. Ik vond het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ze speelde eindelijk weer eens leuk voetbal!

Zondag

We houden een luie zondag en hoeven nergens heen. Ik ga ’s middags even langs bij mijn ouders, Ella gaat skeeleren en picknicken met een vriendinnetje en Johan gaat de tuin in. Aan het eind van de middag als ik weer thuis ben drinken Johan en ik een roseetje in het zonnetje. Als buiten alles weer is opgeruimd en het zonnetje weg is gaan we naar binnen. Johan maakt een lekkere pastasalade die we opeten tijdens het kijken naar de F1 wedstrijd in Bahrein. Het begon wat saai maar zoals altijd zat het venijn in de staart. Wat een bloedstollend einde weer met overwinning voor Max!

Maandag

En toen was het weer maandag. Johan een Ella gaan ’s ochtends vroeg de deur uit en ik werk vandaag op kantoor. ’s Avonds eten we tomatenrisotto met burrata. Dit recept (ik voegde extra nog wortel en champignons toe omdat die op moesten) maar dan met burrata in plaats van mozzarella.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde