Een kijkje in de keuken week 14-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Johan vertrekt eind van de ochtend naar een beurs in Hardenberg voor zijn werk. Hij blijft daar ook overnachten en komt donderdagavond pas weer thuis. Ella-Marie en ik zijn dus een paar dagen met z’n tweetjes. Ik zou vandaag eingelijk een kookdag hebben, maar er komen allerlei andere dingen tussendoor. Uiteindelijk lukt het me om één nieuw recept te maken en op de foto te zetten. Voor het avondeten delen El en ik een margherita pizza die ik uit de oven nog extra beleg met burrata en pesto. Mmm… was heerlijk. Johan stuurt ’s avonds een foto door van zijn avondeten op de beurs: gebakken vis met friet en wortel en een broodje hotdog met rode wijn uit een plastic beker. Heel culinair gegeten allemaal! 😉

Woensdag

’s Middags ga ik kijken op het voetbalveld in Horssen. Daar vindt het meiden schoolvoetbal plaats van Maas & Waal en Ella en de meiden uit haar klas doen mee. Ze moeten vijf partijtjes spelen en eindigen als tweede in hun poel. Dat betekent dat ze door zijn naar de finale volgende week woensdag. Gooooo Oversteek toppers! Ella gaat ’s avonds met het meidenteam een frietje eten bij de cafetaria om te vieren dat ze door zijn. Omdat ik geen zin heb om lang in de keuken te staan (eigenlijk had ik helemaal geen zin om te koken) maak ik een zakje Knorr penne pesto voor mezelf klaar dat nog in de kelder ligt. Daar hoef je alleen water aan toe te voegen. Ideaal voor een diner met me, myself en i. Die pasta vind ik stiekem heel lekker trouwens. Ik at het op met bord op schoot voor de tv. Een echt sinner dinner….

Donderdag

Vandaag heb ik een kookdag en maak onder andere een lekker gerecht met asperges. De eerste van het jaar en die smaken me altijd heel erg goed. De afsnijdsels en schillen van de asperges gebruik ik om bouillon van te trekken en daar maak ik aspergesoep van. Voor het avondeten hoef ik alleen maar op te warmen.

Vrijdag

Als ik ’s ochtends naar buiten kijk is alles wit. En dat terwijl ik vorige week nog lekker in het lentezonnetje buiten zat. Niets zo veranderlijk als het weer! Ik hou van sneeuw, maar als de lente eenmaal begonnen is ben ik er wel klaar mee. Johan is gisteravond laat weer thuisgekomen van de beurs en ’s avonds eten we weer gezellig samen. Op het menu staat een agv’tje met vissticks, gebakken krieltjes, wortel, doperwten en zelfgemaakte ravigottesaus. Na het eten heeft Ella een verjaardagsfeestje en kijken Johan en ik op de bank een filmpje.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtend een thuiswedstrijd van de voetbal en Johan en ik rommelen wat in huis. Johan zijn ouders komen nog even langs om koffie te drinken en als Ella weer thuis is gaan we met z’n drieën nog even op pad voor boodschappen. Als we weer thuis zijn maak ik bolognesesaus want ’s avonds eten we spaghettini bolognese. Ik maak altijd de bolognesesaus uit dit recept. Onze favoriet! Na het eten kijken we de film Cheaper by the Dozen. Een remake van de film uit 2003. Was oké, maar niet zo leuk als het origineel. Er kwam ook nog wat lekkers op tafel trouwens.

Zondag

De wekker gaat vroeg want Ella heeft een uitje van de voetbal: ze gaan met een discobus naar het klimpark in Uden. Ze zijn halverwege de middag weer terug en nadat Ella zich heeft omgekleed gaat ze met Johan even in Tiel kijken. In september dit jaar is de zestigste editie van het Fruitcorso en om dat te promoten staan er kraampjes in de stad waar corsoclubs hun ontwerp voor de wagen presenteren en promoten. Ons neefje doet mee met de jeugdwagen van Maurik (hij is de hoofd ontwerper!) en was tekeningen uit aan het delen. Ondertussen ging ik thuis aan de slag met een emmer sop om schoon te maken en de was op te ruimen… 🙄 ’s Avonds eten Johan en ik lasagne (er was nog heel veel bolognesesaus over van gisteren) en maak ik voor Ella een sushi bowl met zalm. Ella houdt helaas nog steeds niet zo van lasagne namelijk…

Maandag

Het weekend is weer voorbijgevlogen. Een mooie maandag en nieuwe week begint. Johan en Ella zijn de deur uit en ik zit op kantoor. Halverwege de ochtend is er een kleine onderbreking. Ella is tijdens het buiten spelen op school gevallen en heeft haar hand en knie geschaafd en een gat in haar broek. Dus hup in de auto om haar op te halen, de wond schoonmaken, een schone broek aantrekken en daarna weer terug naar school. Het viel mee gelukkig. ’s Avonds eten Johan en ik nog een keer lasagne met het laatste restje bolognese- en bechamelsaus en eet Ella nog een keer sushi bowl. Daar was gisteren ook nog genoeg van over namelijk.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde