Een kijkje in de keuken week 15-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

In onze voortuin staat een hele grote magnolia boom (ons huis lijkt wel een kabouterhuisje!) en de afgelopen weken stond die volop in de bloesem. Ik moest er gewoon even een foto van maken. Kijk hoe mooi!

Voor het avondeten maakte ik rauwe andijviestamppot (dit is mijn favoriete recept) en serveerde er uitgebakken spekjes, een kaasschnitzel en een vegetarische schnitzel bij. Het was mooi weer dus we aten voor het eerst weer lekker buiten in de tuin!

Dinsdag

Kliekjesdag! Ella-Marie at een broodje knakworst voordat ze naar voetbaltraining ging en Johan en ik aten kliekjes.

Woensdag

Ella-Marie mocht na schooltijd zelf in de winkel wat lekkers halen voor de lunch. Ze komt thuis met een bakmix voor cupcakes en suikerstrooisel. Haha, echt een kind van haar moeder! Ze wilt de cupcakes graag helemaal zelf bakken en stuurt mij weg uit de keuken. Ik kan het natuurlijk niet laten om stiekem een foto van haar te maken. 🙂 #kleinemeisjeswordengroot #keukenprinses

’s Avonds maak ik een simpele pasta met tomatensaus en gegrilde groenten uit de oven. Dit recept ga ik binnenkort met je delen! Was superlekker. 🙂

’s Avonds ben ik aanwezig op een informatieavond over Goldendoodles. We staan bij een fokker namelijk op de wachtlijst voor een Goldendoodle puppy!!! Op dit moment zijn er geen puppy’s dus we moeten nog even geduld hebben… Een Goldendoodle is een kruising tussen een Golden retriever en een poedel. Kijk nou wat een snoes!

Een kijkje in de keuken week 15-2019

Een Goldendoodle ?

Donderdag

Voor de lunch heb ik afgesproken met vriendinnetje Miranda bij Ohlala in Beneden-Leeuwen. We doen we ons tegoed aan een heerlijk broodje en een glas wijn. Topmiddag!

Als ik thuiskom ligt er een pakketje op me te wachten van Koopmans: een oud-Hollandse Kruidcake. Ik houd niet zo van kruidcake maar Johan en Ella-Marie zijn er wel dol op. Heeft El volgende week woensdag weer wat te bakken… 😉

Ook ga ik aan de slag met het maken van een ondergrond en backdrop die ik wil gebruiken voor mijn foodfoto’s voor KL. Ik had speciale platen lagen zagen die ik wilde beplakken met plakfolie maar dat bleek toch lastiger dan ik dacht… Uiteindelijk is het met hulp van Johan toch gelukt om het folie er netjes op te plakken. Ik ben heel blij met het resultaat en ben van plan om er nog wat meer te knutselen.

’s Avonds heb ik geen puf meer om te koken en gooien we een diepvriespizza in de oven. Zoals altijd beleggen we die extra met van alles wat we in de koelkast vinden.

Een kijkje in de keuken week 15-2019

Vrijdag

Ik maakte weer wat nieuwe recepten voor KL en zette die op de foto. Voorheen maakte ik de foto’s op de deel, maar daar was ik helemaal niet blij mee. Ik had er namelijk totaal geen daglicht en was dus genoodzaakt om lampen te gebruiken. Dat kan op zich prima maar toch vind ik daglicht het mooiste. Ik besloot dus mijn studio te verkassen naar kantoor. Geen idee waarom ik dat niet eerder heb gedaan! Ik heb er zeeën van licht en ruimte genoeg om alles neer te zetten. Bovendien kan ik nu met behulp van een kabeltje de foto’s direct op de computer bekijken. Chill! Ik maak onder andere eiersalade en salami hoorntjes. Als alles op de foto staat is het in een mum van tijd verdwenen… 😉

Omdat ik pas laat klaar ben met fotograferen heb ik daarna geen zin meer om weer de keuken in te gaan voor het avondeten. Pfffff, het leven van een foodblogger…. We halen dus maar een frietje. 🙂

Zaterdag

Terwijl Johan Ella-Marie staat aan te moedigen bij de voetbalwedstrijd leg ik de laatste hand aan de vlog. Johan had het grootste deel al gedaan dus ik hoef hem alleen nog even na te lopen, te uploaden naar Youtube en er een korte blogpost bij te schrijven. Heb je hem al gezien? Je kunt de vlog hier bekijken. Abonneer je ook op ons Youtube-kanaal! Dan krijg je voortaan automatisch een melding als er een nieuwe video online staat.

Een kijkje in de keuken week 15-2019

Als Johan en Ella-Marie thuiskomen gaat de Airfryer aan voor een broodje frikandel. 🙂

Na de lunch gaan Johan en Ella nog even langs bij Johan zijn ouders en krijgen ze prachtige paastakken mee. Staat weer gezellig!

Ik maak tegenwoordig foto’s van flessen wijn die we erg lekker vinden, anders vergeet ik het. Deze Pinot Blanc was heerlijk!

Voor het avondeten maak ik kip Hawaï, maar dan met een twist. In plaats van de kip in de saus te serveren, paneer ik stukjes kipfilet, bak die krokant in de oven en serveer ze apart met de saus. Lekker! Voor de Hawaï-saus gebruik ik altijd dit recept. Ik varieer altijd met de groenten die ik erin stop, dit keer gebruikte ik wortel, rode paprika, prei, ui en verse ananas.

Zondag

We gaan weer op pad om keukens te bekijken. We hopen namelijk over niet al te lange tijd ons huis te gaan verbouwen zodat ik eindelijk mijn droomkeuken krijg! 🙂 Dit leek ons wel handig, een plankje boven het kookgedeelte om bijv. een fles olijfolie, zout en peper neer te zetten. Je moet het even zien om het te bedenken toch?

Van keukens kijken word je hongerig en dus gaan we even lunchen bij KFC. 🙂

Onderweg naar huis kopen we verse asperges in een landwinkel die we meteen maar even laten schillen. De schillen neem ik ook mee naar huis want daar maak ik natuurlijk soep van!

Als we thuis zijn gooi ik alvast de kook over de aspergeschillen om bouillon van te trekken. De soep maak ik waarschijnlijk morgen (dinsdag) pas maar dan is dat alvast gebeurd. Omdat het al laat is besluit ik de asperges ook voor morgen te bewaren en maken we in plaats daarvan een borrelplankje als avondeten. Prima afsluiting van de week. 🙂

 

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde