Een kijkje in de keuken week 15-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Weer een gewone dinsdag als altijd. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik heb vandaag een kookdag. Ik maak een lekkere appelcake waar ik al weken zin in heb. Het resultaat en de smaak waren precies zoals ik van tevoren had bedacht. Zo fijn! Als Ella ’s middags uit school komt moet ze jassen passen. Ella had een nieuwe zomerjas nodig en omdat we in de winkels niks (naar haar smaak) konden vinden had ik online meerdere jassen laten thuisbezorgen om te passen. Wat een luxe vind ik dat. En de winnaar zat erbij! ’s Avonds aten we fluweelzachte bloemkoolsoep, dit keer met gorgonzola in plaats van roquefort. Een van onze favoriete soepjes op dit moment.

 

Woensdag

Omdat ik gisteren niet alle recepten kon maken die ik wilde sta ik vandaag weer in de keuken. Ik maak onder andere een lekker paasrecept met kipragout en iets met artisjokken. Die zag ik vorige week bij de Lidl liggen en ik kon ze niet laten liggen. Ik ben er dol op. Johan en ik eten ’s avonds de ragout en voor Ella maak ik op verzoek iets anders. In de koelkast lag nog een stukje zalm die op moest en in de vriezer liggen wat ovenfrietjes. Sla en rauwkost zijn altijd in huis. Een zalmsalon it is! ’s Avonds komt er iemands langs die wij vorige week opdracht hebben gegeven om de nieuwe keuken te maken. Half juni wordt hij geplaatst. Joehoe! Eindelijk krijg ik mijn droomkeuken! Er moeten nog wat dingen worden besproken en worden opgemeten zodat hij aan de slag kan. De keuken gaat zo mooi worden. Ik kan niet wachten om het resultaat met jullie te delen! Volg je ons al op Instagram? Hier deel ik regelmatig updates over de nieuwe keuken.

Donderdag

Van Hertog krijg ik ’s middags dit toffe pakketje thuisbezorgd: hun nieuwe smaak citroentaart meringue ijs en andere ingrediënten om een heerlijk paasdessert te maken. Wat een verwennerij! In onze IG-stories liet ik het al uitgebreid zien. Verder maakte ik ’s middags nog een nieuw recept voor KL. Iets met macaroni en kaas… 🙂 Voor het avondeten maakte ik samen met Ella een Hollands agv’tje: gebakken aardappels met een kipschnitzel, vega gehaktbal en bloemkool, broccoli en wortel. Ook maakten we er nog wat jus bij. Was heerlijk.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en we zitten gezellig samen op kantoor. Johan vermaakt zich met onder andere de administratie en de KL-shop. Kijk gerust even rond, naast onze 2 kookboeken hebben we heel veel leuke dingen voor in huis! We richten ons voornamelijk op items in landelijke stijl omdat we dit zelf erg mooi vinden. Eind van de middag gaan Johan en ik samen kijken op de voetbalclub in Horssen. Daar is vandaag de finale van het meidenschoolvoetbal waar Ella en haar klas aan meedoen. Onze meiden werden uiteindelijk 4de. Toppers! We waren rond half 7 ’s avonds thuis en de voetbalmeiden hadden afgesproken om samen een frietje te gaan eten in de cafetaria. Johan en ik hadden uiteindelijk ook geen zin meer om te koken en trakteerden onszelf op een borrelplankje voor de tv.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtends een uitwedstrijd van de voetbal in Nijmegen en is al vroeg de deur uit. Nadat ik de croissantkrans met roerei en zalm online heb gezet op KL, raap ik mijn moed bijeen om de koelkast schoon te maken. Een klusje dat al lang op mijn to do list stond en die ik steeds maar uitstelde. Een klusje waar ik ruim 2 uur mee bezig ben geweest, maar uiteindelijk wel voldoening gaf. Niks fijner dan een schone, opgeruimde koelkast! Johan is ondertussen lekker in de tuin aan het rommelen. Ook krijg ik ’s middags Tony’s Chocolonely post: een gepersonaliseerde paasreep met mijn naam erop! Zelf een gepersonaliseerde Tony’s reep maken? Dat kan met hun wikkelcreator. Speciaal voor Pasen hebben ze de keuze uit 3 paaswikkels. ’s Avonds kookt Johan iets lekkers. Op het menu staan geroosterde broodjes belegd met kroket, gebakken ei en carpaccio.

Zondag

Als we lekker hebben uitgeslapen en hebben ontbeten stappen we met Nacho in de auto en rijden naar het Amerongse bos. Lekker wandelen in een andere omgeving. Heerlijk. Na de wandeling wilden we ergens op een terrasje gaan zitten om wat te drinken met een hapje erbij maar bij het 1ste restaurant werden we niet bediend, bij het 2de restaurant was geen plek en de 3de optie was gesloten. Dan maar thuis borrelen met een deluxe XL borrelplank. 🤭 Daarna werd er nog geknutseld en in de tuin gewerkt. Later (veel later!) toen de bitterballen weer gedaald waren en er ruimte was voor nog iets lekkers, maakte Johan lekkere nacho’s met gehakt en groenten. Dit recept. Hij maakte er ook nog een lekkere avocadodressing bij door avocado’s en geitenyoghurt samen in de blender te gooien. Dit recept. Het was een heerlijke zondag…

Maandag

Deze Princess gourmetset (Dinner4All Circle) werd thuisbezorgd en ik kan niet wachten om hem uit te proberen. Wij zijn dol op gourmetten en dit lijkt me dus echt ideaal. Normaal gooi je al snel de hele bakplaat vol voor iedereen waardoor je toch sneller eet en vol zit. Hiermee heeft iedereen zijn eigen bakplaat. Je kunt kiezen of je de bakplaat aan je bord schuift of aan de centrale midden unit. Aankomende vrijdag (Goede Vrijdag) gaan we hem maar eens uitproberen. Ik zal tijdens het eten een paar IG-stories delen, dan kun je zien wat wij op tafel zetten en of het een succes is. 😀 Voor het avondeten maakte ik risoni in wodka-tomatenroomsaus met gerookte zalm. Geïnspireerd op het Instagram/TikTok-recept van topmodel Gigi Hadid. God-de-lijk! Je maakt hem zo:

Pasta met wodka-tomatenroomsaus (recept met pasta ga ik delen op KL)

1 gesnipperd uitje, 2 uitgeperste knoflooktenen en gedroogde chilivlokken zacht fruiten. Ondertussen 300 g pasta naar keuze beetgaar koken (mok kookvocht opvangen), afspoelen met koud water en laten uitlekken. Uitje afblussen met scheut wodka (citroensap kan ook) en 70 g tomatenpuree erbij. Even meebakken. Dan 250 ml room en wat fijngesneden basilicum erbij. Aan de kook brengen en vuur dan lager zetten. Saus op smaak brengen met zout en peper uit de molen en eventueel snufje suiker en azijn (gelijke delen). Dan scheut kookvocht, flinke hand geraspte parmezaan, klontje roomboter, pasta en zalm door de saus roeren en goed doorwarmen. Als de saus te dik is kun je wat meer kookvocht toevoegen. Voor 3 personen. Als je hem zoals ik met risoni (pasta in korrelvorm) maakt krijg je een soort risotto idee.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde