Een kijkje in de keuken week 17

Een kijkje in de keuken week 17

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft twee weken meivakantie. Ik breng haar halverwege de ochtend naar mijn schoonmoeder waar ze blijft logeren tot woensdag. Als ik weer thuis ben ga ik aan het werk. ’s Avonds maak ik spaghetti carbonara met chorizo en doperwten voor het avondeten. Dit recept. Zo lekker en makkelijk om te maken. Een van mijn favoriete pastagerechten!


Dinsdag

Vandaag heb ik weer een kookboekdag gepland staan en kook en fotografeer ik drie hoofdgerechten voor het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE dat dit najaar verschijnt. Hier een kleine sneak peak. 🙂

Woensdag

Ik maak een rabarbercheesecake en een vegetarische groentelasagne voor het avondeten. Het recept voor de rabarbercheesecake ga ik binnenkort met je delen, hij was erg goed gelukt! Ik ben dol op lasagne en maak tegenwoordig steeds vaker een vega variant die ik vol stop met groenten. Dit keer verwerkte ik onder andere groene asperges, courgette en rode paprika in de tomatensaus en in plaats van de traditionele bechamelsaus maak ik een witte saus van ricotta en crème fraîche. Erg geslaagd deze lasagne. We hebben ervan gesmuld.

Donderdag

Ik maak foto’s van de rabarbercheesecake die inmiddels de hele nacht heeft kunnen opstijven in de koelkast. Daarna mag ik eindelijk een welverdiend stukje proeven. 🙂 Hij is lekker! De cheesecake heeft een swirl van rabarbercompote en een bodem en rand van digestive koek. Het recept van de rabarbercompote heb ik inmiddels met je gedeeld en vind je hier. Voor de cheesecake heb je maar een klein beetje rabarbercompote nodig, maar de rest kun je apart naast de cheesecake serveren, of gebruiken om door de vla of yoghurt te roeren.

’s Avonds begint voor Johan een lang weekend. Morgen is het Koningsdag en maandag heeft Johan vrijgenomen om met Ella-Marie wat leuks te gaan doen. Ik moet voorlopig vol aan de bak in verband met de deadline voor het kookboek — alle kopij voor het kookboek moet halverwege juni zijn ingeleverd — en daarnaast probeer ik een voorraad recepten voor KeukenLiefde op te bouwen in verband met onze vakantie eind juli en de verhuizing eind augustus.

Johan biedt aan om eten te koken en dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Als Johan kookt is het feest en vandaag is geen uitzondering. Hij bakt varkenshaasjes en krieltjes, maakt champignonroomsaus (dit recept) en een salade. Jum!

Vrijdag

Koningsdag! Zoals elk jaar gaan we ’s middags lekker de stad in om te genieten van alle activiteiten en gezelligheid.

Normaal gesproken gaan we ’s middags altijd het plein op in Tiel voor de live muziek en een drankje, maar omdat we allemaal niet zo fit zijn besluiten we rustig op een terrasje te gaan zitten met wat hapjes en een drankje. Daarna wandelen we weer terug naar huis. Eenmaal thuis eten we een simpel tomatensoepje. Als Ella-Marie ’s avonds op bed ligt genieten Johan en ik nog van een paar hapjes. Fijne afsluiting van een fijne dag!

Zaterdag

Johan gaat ’s ochtends met Ella-Marie naar Theole voor een voetbalwedstrijd. Ik blijf thuis om te werken. Wat later stuurt Johan deze foto door waarin Ella een vrije trap neemt en scoort. Stoere chick!

Ondertussen bak ik een rabarber yoghurtcake en zet die op de foto. Niet stoer maar wel lekker!

Vanavond is de toneeluitvoering van de oranjevereninging van Kerk-Avezaath en Johan zijn moeder speelt al meer dan 25 jaar mee. Vanavond heeft ze een van de hoofdrollen en dat willen we natuurlijk niet missen. Voordat we richting het dorpshuis gaan eten we thuis een uitsmijtertje met wat Franse ovenfrietjes en salade.

We zitten er klaar voor!

Zondag

We houden vandaag een luierdagje thuis. Slapen uit, zitten tot het begin van de middag in onze pyama en kijken F1. Ik ben Formule 1 gaan kijken door “onze sensationele Max” en hoewel ik vet teleurgesteld was door de clash met Ricciardo hebben Johan en ik ontzettend van de race genoten. Wat een spanning en sensatie! Zelfs Ella-Marie begint het racen te volgen en zit de eerste 5 minuten van de race aan de buis gekluisterd. Daarna haakt ze meestal af. 😉

’s Avonds eten we broodje hamburger á la Johan. Vet lekker!

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde