Een kijkje in de keuken week 19-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

De tweede week van de meivakantie is ingegaan. Terwijl ik op kantoor wat dingen moet doen is Ella-Marie in de keuken koekjes aan het bakken. Ze had een pak red velvet koekjes gekocht waar je alleen zelf boter aan hoeft toe te voegen en die vielen bijzonder in de smaak. ’s Avonds eten we een gebakken kipschnitzel die ik beleg met kortgebakken tomaatjes, knoflook en basilicum, mozzarella en geraspte kaas en even gratineer in de oven. Dit recept als je ook de kipschnitzel zelf wilt maken (note to self: nieuwe foto’s maken 🤭). Erbij verse minikrieltjes uit de oven en sla.

Woensdag

Ella en ik gaan samen een dagje shoppen in Den Bosch. Bij La Place halen we een lekker broodje voor de lunch en daarna halen we bubble tea: een gezoet theedrankje met melk (kan ijskoud of warm) en gekookte tapiocaparels. Op KL vind je (nog) geen recept hiervoor. Moet ik hier een recept voor delen? Laat maar weten in een reactie hieronder. Na het dagje winkelen zet ik Ella af bij opa en oma om een paar nachtjes te logeren. Als ik thuis ben is Johan inmiddels ook thuis. Gelukkig hoef ik niet te koken want er is nog bami van maandag over. We eten er mini-loempiaatjes uit de oven bij.

Donderdag

Bevrijdingsdag. Johan is de deur uit dus ik ben alleen thuis. In de ochtend werk ik op kantoor. Daarna maak ik een lekkere lunch klaar voor mezelf met avocado en een gepocheerd ei. Ook maak ik op de valreep nog een lekker moederdagrecept voor de website. Hier vind je het recept. Dit monkey bread is niet alleen voor Moederdag hoor. Het smaakt ook lekker op elke andere dag van het jaar! Daarna maak ik nog pizzadeeg in de keukenmachine en laat het twee keer rijzen. Daarna gooi ik 2 bolletjes deeg in de vriezer en de andere rol ik ’s avonds uit voor het avondeten. Vanavond eten Johan en ik zelfgemaakte pizza!

Vrijdag

Vandaag weer hetzelfde verhaal als gisteren. Johan is de deur uit en ik werk thuis. ’s Middags krijg ik foodpost thuisbezorgd van Batu Kombucha met limited editions. Ik vond ze heel bijzonder smaken… Niet echt iets voor mij moet ik eerlijk zeggen. Maar wel heel gedurfd. Halverwege de middag komen Johan zijn ouders Ella weer thuisbrengen. De rest van de dag doen we niet meer zoveel. ’s Avonds eten we broodje hamburger van de barbecue (dit recept) en verse frietjes uit de frituur.

Zaterdag

Ella heeft vandaag geen voetbalwedstrijd dus gaan we na het ontbijt met z’n drieën naar Tiel om schoenen te kopen voor Ella. Niet normaal hoe snel zij schoenen verslijt! We zetten de auto een dorp verderop bij het voetveer neer en aan de overkant van de Waal lopen we zo de stad in. Niet veel later zijn we nieuwe schoenen en een stuk kaas rijker (ik kan geen markt voorbijlopen zonder eten te kopen) en wandelen we met broodjes en een bakje kibbeling weer terug naar de Waalkade. Daar lunchen we op een bankje in het zonnetje met uitzicht op de Waal. Daarna varen we de Waal weer over en niet veel later zijn we thuis. Voor het avondeten bak ik twee overgebleven hamburgers van gisteren rul met wat restjes groenten en kneepje tomatenfrito en beleg daar 2 opengesneden afbakbroodjes mee. Wat kaas erover en even gratineren in de oven. Een lekkere salade en wat röstirondjes erbij en klaar zijn we weer. ’s Avonds gaan we bij het toneel kijken waar Johan zijn moeder al jaren bijzit en een rol speelt. Zo ook vanavond. Was weer leuk!

Zondag

Moederdag! Ik mag uitslapen en later aanschuiven aan een gedekte ontbijttafel. Johan en Ella hadden samen het ontbijt gemaakt en ik kreeg mooie knutsels en een moeder-dochterarmbandje. Zo lief. Na het ontbijt gaan we lekker wandelen met Nacho. We maakten een flinke wandeling van bijna anderhalf uur. Als we weer thuis zijn gaan Johan en ik samen nog even boodschappen doen. Als de boodschappen zijn opgeruimd en het huis is gestofzuigd is het alweer het eind van de middag. Tijd voor een drankje in het zonnetje. Als we trek krijgen maken Ella en ik samen tomatensoep. Dit recept. Simpel en zo lekker. Ella gaat ’s avonds op tijd naar bed want morgen moet ze weer naar school. Johan en ik kijken samen de F1 race.

Maandag

Pfffff, was wel weer even wennen hoor, die wekker zo vroeg. Maar gelukkig is iedereen er op tijd uit en vrolijk gezind. Nadat Johan en Ella de deur uit zijn, trek ik me terug op kantoor. Tussendoor draai ik wat wasje en hang ze buiten op. Van mij mag het de hele zomer dit weer blijven! (Hoewel een paar buien voor de tuin ook wel welkom zijn.) Tussen de middag eet ik buiten in het zonnetje twee bruine broodjes op terwijl ik een stukje verder lees in het boek A Good Year (je kent de film wellicht?). Heerlijk boek! Daarna ga ik nog even aan het werk en maak ik een pannetje broccolisoep voor Johan en Ella. Die eten iets eerder vanavond omdat Ella voetbaltraining heeft en Johan aan de beurt is om de trainer te assisteren. Als ze weg zijn maak ik aspergerisotto met ham en een gepocheerd ei voor mezelf klaar. Ik had al zolang zin in asperges maar helaas maak ik Johan en Ella er niet zo blij mee. Ik wilde ze eigenlijk op de klassieke wijze eten met krieltjes en hollandaisesaus maar had geen zin om allemaal pannen vies te maken voor mezelf en dus werd het risotto. Was smullen.

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

 1. Laura

  Die risotto met asperges zien er heerlijk uit!
  Is daar ook een recept van?

  1. Hoi Laura, geen recept van maar heel simpel. Geschilde asperges in ruim water beetgaar koken en uit de pan scheppen. Aspergeschillen en afsnijdsels aan kookwater toevoegen en nog een kwartiertje zachtjes laten trekken (kan al dag van tevoren). Uitje met knoflook zachtfruiten in olie en klontje roomboter. Risotto erbij en omroeren. Afblussen met scheutje droge wijn en laten verdampen (of laat dit achterwege). Dan verkruimelde bouillontablet (kip of groente) erbij en kookvocht van asperges erbij. Al roerend de risotto beetgaar koken, duurt een minuut of 20. Niet droog laten staan, dus steeds opnieuw kookvocht toevoegen als vorige verdampt is. Als risotto beetgaar is klont roomboter, hand geraspte parmezaan, dille (gedroogd of vers), gesneden beenham en in stukjes gesneden asperges erdoor roeren. Op smaak brengen met zwarte peper uit de molen. Ik serveer het met een gepocheerd eitje. 🙂

   1. Laura

    Mmm klinkt goed! Ga ik zeker maken

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde