Een kijkje in de keuken week 23

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Oeps. Ik heb geen enkele foto gemaakt vandaag. Ik moet ’s ochtends naar het Audiologisch centrum (Pento) in Utrecht voor een controle voor mijn hoorapparaat en daar kwam uit dat ik beter kan horen zonder hoorapparaat dan met. Huh? In Pento snappen ze er ook niet veel van. Uiteindelijk word ik weer doorverwezen naar Hans Anders die mijn hoorapparaten opnieuw moeten instellen en dan moet ik weer opnieuw gaan testen. Over enkele weken volgt er dan weer een nieuwe controle om te kijken of er verbetering is. Ella-Marie moet over een aantal weken voor haar hoorapparaat controle naar het WKZ in Utrecht. Benieuwd wat daar uit komt. Wat een gedoe allemaal. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dinsdag

Als ik Ella naar school heb gebracht duik ik meteen de keuken in om twee hoofdgerechten te maken voor KOKEN MET KEUKENLIEFDE. Inmiddels is de cover van het boek bekend dus die ga ik binnenkort met je delen! Zo benieuwd wat jullie ervan vinden. 🙂

Als ik klaar ben met koken en fotograferen ruim ik snel de keuken om en spring onder de douche. Daarna trek ik een zwierig jurkje aan en haal mijn dochter uit school. Samen rijden we naar kersenboomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen waar we samen met de burgemeester van Tiel Hans Beenakker het allereerste kistje Betuwse kersen in ontvangst mogen nemen. Wat een eer!

Omdat het veel te veel kersen voor ons drieën zijn rijden we na de plechtigheid even langs Johan zijn oma om wat kersen te brengen en daarna brengen we nog wat kersen naar Johan zijn ouders. De rest van de kersen eten we zelf lekker op en bewaar ik om een aantal recepten mee maken. Artikels over deze feestelijke opening van het kersenseizoen lees je onder andere in De TielenaarStad Tiel en de Gelderlander.

Woensdag

Mijn ochtend begint hetzelfde als gisteren: ik kook twee hoofdgerechten voor het kookboek!

Daarna ga ik douchen en trek ik wederom een jurkje aan. Ik heb vanmiddag een event bij het Smulweb Kookcollege in Amersfoort waar we samen met tv-kok Danny Jansen gaan koken met de producten van Lee Kum Kee. Hun oestersaus heb ik toevallig vanmorgen nog gebruikt voor het gerecht op bovenstaande foto. 🙂 Binnenkort ga ik je meer over dit event vertellen en uiteraard een lekker recept met je delen.

Op de terugweg naar huis kan ik het niet laten om even langs ons toekomstige huis in Dreumel te rijden. Nog een kleine 3 maandjes en dan wonen we er al! Ik kan niet wachten! Ik heb een klein stukje gevlogd toen ik langs het huis reed dus als je benieuwd bent hoe ons huis eruit ziet, kijk dan morgen naar de weekvlog! 🙂

Donderdag

Op een afspraak bij Hans Anders na voor mijn hoorapparaat (hij wordt opnieuw afgesteld) hoef ik nergens naartoe vandaag. Ik probeer zoveel mogelijk content te schrijven voor KeukenLiefde en het kookboek. ’s Middags is het bloedheet en ga ik samen met Ella-Marie en haar vriendinnetje een ijsje eten.

’s Avonds eten we PIZZA! 🙂 Met mijn zelfgemaakte pizzadeeg natuurlijk.

Vrijdag

Ik werk de hele dag thuis achter de computer en bak een cheesecake die daarna de koelkast in gaat om op te stijven. ’s Middags rijd ik samen met Ella-Marie naar Lienden om een kijkje te nemen bij Tante Kee: de onlangs geopende woonwinkel van mijn lieve vriendin Miranda! In haar winkel vind je unieke woonitems van groot tot klein, een origineel cadeau om weg te geven, prachtig servies, houten serveerplanken, sieraden, lekkernijen en nog zó-veel meer! Ik had op de facebookpagina van Tante Kee gezien dat ze leuke afscheidcadeau’s heeft voor de juf of meester dus gaan we even snuffelen. We nemen een leuk Bedankt-schriftje mee dat Ella-Marie zelf moet invullen en dat daarna een gepersonaliseerd cadeau is voor haar juf. Hoe leuk! PS Het liefst koop ik de hele winkel leeg van Miranda maar van manlief heb ik een koopverbod opgelegd gekregen totdat we verhuisd zijn. 😉

Zaterdag

Ella-Marie heeft vandaag haar laatste voetbaltoernooi van het seizoen. Het is ook de laatste keer dat ze voetbalt met haar team bij Theole want na de zomer wonen we in Dreumel en zal ze daar op voetbal gaan. Voordat Johan en Ella naar het voetbalveld gaan maakt Johan een stevig ontbijt voor ze klaar: geroosterd briochebrood met gebakken bacon en ei.

Als ze weg zijn kook ik het ALLERLAATSTE hoofdgerecht voor KOKEN MET KEUKENLIEFDE! Joehoe! Daarna versier ik de cheesecake die ik gisteren gebakken had en maak er foto’s van. Het recept ga ik snel met je delen!

Als ik klaar ben haast ik me naar het voetbalveld en kan ik de laatste twee wedstrijden zien. De eerste drie wedstrijden winnen ze, maar de laatste wedstrijd verliezen ze met 4-2. Jammer, maar tweede worden in je poule is nog steeds supergoed!

’s Avonds hebben we geen zin om te koken en laten we twee pizza’s bezorgen die we lekker buiten in de tuin opeten.

Zondag

Lui dagje thuis! ’s Avonds steken we de barbecue aan met een grote pan gemarineerde groenten (recept ga ik met je delen!), gemarineerde kipfilethaasje (wij gebruikten deze satémarinade) en garnalenstokjes, stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter en homemade cocktailsaus. Dit was trouwens onze eerste barbecue van het jaar maar hopelijk niet de laatste!

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Lisette

    Wauw, daar zitten een aantal lekkere recepten tussen! Ik houd de nieuwe recepten goed in de gaten! Maak geregeld iets van jouw website, ben dan ook erg enthousiast! Mjum!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde