Een kijkje in de keuken week 24-2023

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 24-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Ik sta vandaag en morgen weer in de keuken om nieuwe recepten voor de website te maken. Dat lukte aardig! Tussendoor kwamen er ook nog chocolate cookies binnen van Hands Off. Deze koekjes zijn 100% vegan. Zie je ze liggen in de supermarkt, twijfel niet en neem ze mee. Ze zijn serieus lekker.

Woensdag

’s Ochtends begin ik de dag op de kantoor om wat dingen uit te schrijven en mails te beantwoorden. Daarna ga ik de keuken in en maak net zoals gisteren nieuwe recepten voor de website. ’s Avonds eten we lekker buiten de opgewarmde gerechten en genieten we van een heerlijke zomeravond.

Donderdag

Vandaag en morgen werk ik thuis op kantoor. De recepten die ik heb gekookt moeten uitgewerkt worden en de foto’s moeten worden uitgezocht en eventueel bewerkt worden. Eind van de middag en ’s avonds zijn we buiten te vinden. Voor het avondeten maakte ik een makkelijke en snelle pasta met kliekjes uit de koelkast die op moesten. Zo uit mijn hoofd gingen er wat ui, knoflook, champignons, paprika, spinazie, spek, room, parmezaan en gorgonzola in. Was heerlijk.

Vrijdag

Dit is het eerste dat ik ’s ochtends zie als ik de keuken inloop. Broer en zus. Kijk ze zitten dan! 😂 ’s Avonds eten we zelfgebakken frietjes en snack en genoten we tot in de late uurtjes van wederom een warme zomeravond.

Zaterdag

Ella-Marie is al vroeg weg voor een voetbaltoernooi. Daarna begint de zomerstop en is er voorlopig geen voetbal meer. Johan en ik gaan ’s ochtends samen op pad. We moesten op zoek naar een nieuwe parasol en er moesten boodschappen gedaan worden. Op de terugweg naar huis stopten we in het dorp voor een bakje kibbeling en broodje haring. ’s Middags werd thuis de nieuwe waterkoker van SMEG bezorgd. Ik had een tijdje geleden een waterkoker bij de Action gekocht en dat was een complete miskoop. Dus toch maar wat meer uitgegeven maar dan heb je ook wat. 😍 Ella was ’s middags bij een vriendinnetje en bleef daar ook eten. Johan en ik aten een eenvoudige ceasar salad met gebakken zalm. Johan vond dat ik het recept daarvan moest delen op KL omdat het zo lekker was. Dus dat ga ik binnenkort doen. ’s Avonds werd er tot laat buiten gezeten en film gekeken.

Zondag

Vaste prik op zondagochtend: samen ontbijten. De rest van de dag deden we niet zoveel. Met 32 graden was ook veel te warm om je druk te maken. ’s Middags kwamen er vriendinnetjes van Ella zwemmen en ’s avonds aten we kip van het spit.

Maandag

Ella gaat vandaag met school een dagje naar de Efteling. Johan zet ze ’s ochtends af op school en gaat daarna aan het werk. Ik heb vandaag een werkdag thuis achter de computer. Ik bedenk onder andere 6 nieuwe recepten voor de website die ik woensdag en donderdag ga maken en bestel de boodschappen ervoor. Normaal heb ik op dinsdag en woensdag kookdagen maar Ella heeft morgen studievrije dag en omdat ze nieuwe zomerkleding nodig heeft gaan we morgen naar Den Bosch. Dat is wel het grote voordeel van eigen baas zijn, dat je zelf je tijd kunt indelen. Dat betekent ook dat ik soms ’s avonds of in het weekend nog even achter de computer moet kruipen, maar dat vind ik niet erg. Alles wat ik doe voor KL voelt niet als werk. Het is na al die jaren nog steeds mijn grote passie!

’s Avonds eten we nog een keer kip van het spit (ik had gisteren een extra grote portie kippendijen gekruid) en we bakken er wat frietjes bij. Na het eten werd er nog even gezwommen en we zaten tot laat buiten. Ik krijg altijd veel vragen over de kip van het spit. Je kunt natuurlijk een hele kip aan het spit braden (dit recept), maar de laatste tijd rijg ik meestal kippendijen aan het spit. Die kruid ik met zelfgemaakte kipkruiden (ik strooi de kruiden, net zoals zout en peper, meestal op het oog en op gevoel over de kip, dan krijg ik altijd een goed resultaat), rijg ik aan het spit en laat ik 45 tot 50 minuten roosteren. Gisteren deden we het in de oven, maar het kan ook op de barbecue als je hier een spit voor hebt. De buitenkant van de kip wordt knapperig en goudbruin en de binnenkant blijft heerlijk sappig. Hemels! Het is supermakkelijk om te maken en ideaal om voor te bereiden. De kip kruid je van tevoren (kan ook al dag van tevoren) en hoef je ’s avonds alleen maar aan het spit te rijgen en te roosteren. Wat rauwkost (ik maak altijd een mix van ijsbergsla, wittekool en zoete witte ui en snijd komkommer, tomaat en feta), zelfgemaakte knoflooksaus en pita erbij (en eventueel wat frietjes) en smullen maar.

Een kijkje in de keuken

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde