Een kijkje in de keuken week 24 2024

Een kijkje in de keuken week 24 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Maandag

Na een rommelig maar fijn weekend is het weer tijd voor de orde van de dag. Johan en Ella zijn weer vroeg de deur uit en ik werk thuis op kantoor. Ondertussen wordt er op het dak hard gewerkt. ’s Middags rijd ik met Ella-Marie naar de opticien om haar nieuwe bril op te halen. Ze krijgt ook lenzen zodat ze kan afwisselen maar daar moet ze eerst nog wat mee oefenen om ze goed in en uit te krijgen voordat ze die meekrijgt.

’s Avonds eten we een lekkere macaronisalade met van alles dat we tegenkomen  (o.a. een blikje tonijn, mais, tomaat, hardgekookt ei en wortel en doperwten uit de vriezer). Altijd lekker.

Dinsdag

Het wordt steeds gezelliger op onze bovenverdieping. De dakkapel en dakramen zijn inmiddels weggehaald en het dak wordt aan het eind van de dag afgedekt met zeil. Sfeertje hoor. Als Johan uit zijn werk komt mag hij direct het huis stofzuigen terwijl ik aan de slag ga om een potje eten te koken. Het werd een makkelijke eenpansorzo met tomatenpuree en room. Ziet er niet uit maar was erg lekker.

Woensdag

De dakisolatieplaten worden vandaag op het dak gelegd. Van geen isolatie naar een Rc-waarde van 6,3 is toch wel een verschil. De platen zijn direct waterdicht door het overlappende folie bovenop en dat is wel zo prettig met dit Hollandse zomerweer. 🙄 Ella-Marie heeft gevraagd of we ’s avonds een agv’tje kunnen eten en daar haal ik ’s middags een paar boodschapjes voor.

Donderdag

Alle isolatieplaten liggen inmiddels op het dak en ook de dakpannen worden bezorgd. Johan is vrij vandaag en houdt zich vooral met dakzaken bezig. 😁 Ik heb eind van de ochtend een video call voor KeukenLiefde en zit verder de hele dag op kantoor. Ik heb geen foto’s van het avondeten en heb eerlijk gezegd ook geen idee meer wat we ’s avonds aten. Zowel binnen als buiten ons huis is het momenteel een rotzooi en dat zorgt voor chaos in mijn hoofd. Ik ga daar zeer slecht op. 🤯 Maar ik klaag niet hoor, het hoort erbij en ik heb alle vertrouwen in onze aannemer (bouwbedrijf Verkerk uit Maurik – geen reclame maar een tip!) dat het goedkomt.

Vrijdag

Vandaag wordt er niet gewerkt op het dak en dus maak ik van de gelegenheid gebruik om een nieuw KL-recept te maken: Mexicaanse burrito’s met gehakt. Ze zijn heerlijk! ’s Avonds warmde ik ze opnieuw op voor het avondeten. Daarna moesten we weg om Ella af te zetten bij de voetbal waar het voetbalkamp begint.

Zaterdag

Johan en ik ruimen na het ontbijt zo goed als het kan het huis op en stappen daarna in de auto om op elektrische fietsenjacht te gaan. Ella moet na de zomer nog een stukje verder fietsen naar school en dus willen we haar een elektrische fiets voor haar verjaardag geven in juli. Onderweg maken we een korte tussenstop bij de gele M voor een kleine versnapering. We hebben heel veel fietsen uitgeprobeerd. Voormoter, middenmoter, nieuw, gebruikt. Man wat een keuze! Verder kan ik er nog niks over zeggen aangezien de tiener meeleest. Wordt vervolgd… 😉

Weer thuis spring ik op de grasmaaier en doet Johan wat andere klusjes. Daarna maken we een grote wandeling met Nacho, halen we wat boodschapjes en wordt er eten gekookt. Ik maak een vegetarische groene curry met 1 aubergine, 1 courgette en 1 paprika en die was me toch een partijtje lekker!

Recept? Je fruit eerst een uitje met wat knoflook aan, dan de in blokjes gesneden groente met een verkruimelde kippenbouillontablet erbij en even meebakken tot ze zacht zijn. Groene currypasta erbij (de Thaise groene currypasta van Fairtrade is erg lekker), kort meebakken en een blik kokosmelk erbij. Lege blik omschudden met scheut water en ook erbij. Zachtjes laten pruttelen. Ondertussen rijst koken en daarna lekker opscheppen. Wat cashewnoten en peterselie (of koriander) erover om het af te maken.

Zondag

Mijn ouders komen ’s ochtends spontaan langs op de fiets om even bij het dak te kijken en een kopje koffie te drinken. Ze zijn allebei 79 jaar en fietsen (op een gewone fiets) even 16 km heen en 16 km terug. Toppertjes hoor. Daarna gingen Johan en ik weer naar het voetbalveld om de tiener op te halen die met haar team de finalewedstrijd mocht spelen. Ze heeft het weer superleuk gehad. Weer thuis worden er wasjes gedraaid en zet ik wat bloemen uit de tuin binnen op de vaas. Op verzoek van Ella-Marie maakt Johan ’s avonds ratatouille van het ei. Met eitjes erin en geserveerd met burrata en stokbrood. Dit recept.

Maandag

Johan en Ella zijn weer vroeg de deur uit en ik werk weer thuis op kantoor. Mijn moeder stuurt een foto door van haar lunch. Het mag duidelijk zijn waar de Keukenliefde vandaan komt. 😍 En Ella appt dat ze ’s avonds het eten wilt koken. Prima. Ze maakte de Gigi Hadid pasta en die was heerlijk! Dit recept alleen verving ze de wodka door citroensap.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. Nicolet

  Grappig trouwens, eerst een Nicolette en nu een Nicolet (en dus niet dezelfde persoon!)

 2. Nicolet

  Mijn vader (81) fietst ook nog steeds op een gewone fiets zulke afstanden. Fijn he dat ze dat nog kunnen én doen! Leuk kijkje weer!

 3. Nicolette

  Kan het kijkje van deze week helaas niet openen. Die van vorige week wel en die kan ik nu nog steeds openen…

  1. Nicolette

   Nu gelukkig wel…

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde