Een kijkje in de keuken week 3-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Johan had al tijden zin in andijviestamppot met shoarma. Dan doen we dat toch. Was trouwens echt heel erg lekker dus het recept ga ik met je delen.

Dinsdag

Ella-Marie wilde graag weer eens sushi eten. Ook daar doen we niet moeilijk over. Daarna gaat ze voetballen en maak ik ondertussen pizzadeeg zodat Johan en ik vanavond pizza kunnen eten.

Woensdag

Er blijft ’s avonds een vriendje van Ella-Marie eten en ik had beloofd om pannenkoeken te bakken. Zo gezegd zo gedaan.

Donderdag

Voor de kerstvakantie had ik in het Kijkje in de keuken een foto van een witlofovenschotel gedeeld en ik kreeg veel vragen om het recept te delen. Op KNL deelde ik eerder al een lekkere witlofovenschotel met roomsaus maar deze variant maak ik met kaassaus (bechamelsaus met kaas). Vandaag maak ik hem nog een keer en maak er ook foto’s van zodat ik binnenkort het recept met je kan delen.

Vrijdag

Ik zit ’s ochtends bij de Kapper in Ingen om mijn wortels te laten verven. Was heel erg nodig. Ik ben namelijk echt een grijze postduif aan het worden. Dit keer laat ik alleen wat highlights zetten in plaats van alle uitgroei te verven. Je moet je lot omarmen toch? En dus ook je grijze haren. Bovendien is grijs tegenwoordig helemaal hip. Ja toch? Niet dan? … ?

Na mijn kappersavontuur rijd ik langs woonwinkel Tante Kee in Lienden van vriendinnetje Miranda om even rond te snuffelen. Onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan, ze heeft zoveel leuke spullen!

Daarna rijd ik nog even langs de bakker, slager en kaasboer om wat lekkere dingen in te slaan voor het weekend. Ik hoef ’s avonds niet te koken want er zijn nog wat pannenkoeken en witlofovenschotel over om op te warmen. Maar eerst komt er een klein plankje met wat lekkers op tafel. Het is tenslotte weekend. 🙂

Zaterdag

Johan klust vandaag buiten in de tuin, ik werk wat recepten voor KNL uit en Ella-Marie vermaakt zich de halve dag in haar pyama. Heerlijk zo’n dagje. Tussen de middag maak ik een tosti met onder andere gerookte zalm en wasabiroomkaas. Was zeer geslaagd dus het recept komt eraan!

’s Avonds eten we voor de derde keer kliekjes. Het verbaasd me altijd weer hoeveel lekkers je nog kunt maken met gevonden schatten uit de koel- en kelderkast. Het is ook een must want vanavond worden er boodschappen thuisbezorgd en dus moet er ruimte worden vrijgemaakt.

Zondag

Wat een heerlijke dag was het gisteren! Ik houd van zonnig, vriezend weer! ’s Middags zijn we op het voetbalveld want Ella-Marie is pupil van de week wat inhoudt dat ze met de grote mannen mee mag warmlopen voor de wedstrijd en de wedstrijd mag kijken vanaf de reservebank. Ze vond het superleuk!

Het idee was eigenlijk om ’s avonds een frietje te halen maar uiteindelijk wilde ik toch liever zelf koken. Ik maakte ovenfrietjes, bakte speklappen uit (volgens dit recept) en serveerde er een salade bij. Een heerlijke afsluiting van de week! Een heel eenvoudig maaltje om te maken maar mocht je geen idee hebben hoe, het recept ga ik met je delen! 🙂

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde