Een kijkje in de keuken week 8

Een kijkje in de keuken week 8

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Vandaag hoef ik alleen eten op te warmen, want er zijn kliekjes! Er is tomatensoep, pasta met garnalen in pestoroomsaus en Griekse pasta met venkel en tonijn (recept volgt).

Dinsdag

Onlangs wonnen wij een winterpakket van de Postcodeloterij met daarin o.a. een pak hachee vlees. Ik hoef het alleen maar op te warmen en maak er hutspot bij en bak wat spekjes uit.

Prima maaltje zo voor de dinsdag, echter kan de hachee niet tippen aan mijn zelfgemaakte variant.

Woensdag

Er is nog hutspot over, maar de spekjes zijn op en de hachee is ook bijna op. Ik haal twee kipfilets uit de diepvries en laat ze ontdooien. Ik snijd ze open, vul ze met pesto en omwikkel ze met spek. Dan bak ik ze in de oven en serveer ze met de hutspot. Een verrassend lekkere combi! Het uitgebreide recept voor de kip met pesto en spek vind je hier.

Koken betekent (helaas) ook schoonmaken. Vandaag is de afzuigkap aan de beurt. Op Huis- en TuinLiefde vind je handige schoonmaaktips om dit klusje een stuk eenvoudiger te maken!

Donderdag

Hier had ik weer eens zin in: vissalon! Ik gebruik kabeljauw, zalm en garnalen. Smullen!

Vrijdag

Johan en ik hebben een afspraak in Amsterdam en zijn pas aan het eind van de middag weer thuis. We hebben allebei geen zin meer om te koken, maar gelukkig liggen er nog twee pizza’s in de diepvries. 🙂 Ella-Marie heeft vandaag vakantie gekregen en logeert een paar nachtjes bij mijn ouders.

Een kijkje in de keuken week 8

Zaterdag

Johan en ik nemen vandaag twee nieuwe kookfilmpjes op: ik kook en Johan bedient de camera. Het scheelt me zoveel tijd als ik niet alles (koken en camera bedienen) zelf hoef te doen. Om twaalf uur ’s middags heb ik een heerlijk knolselderijsoepje met truffelolie, croutons en tijm gemaakt en eiersalade met prei en oude kaas. Jumm! Na hard werken genieten we samen van een welverdiende lunch. 🙂

’s Avonds eten we zelfgemaakte kipshoarma met zelfgemaakte knoflooksaus, ovenfrietjes en sla.

Een kijkje in de keuken week 8

Zondag

Ella-Marie logeert tot morgen bij mijn ouders dus Johan en ik houden een werkdagje. Ik schrijf onder andere dit kijkje in de keuken en de nieuwsbrief. Heb jij je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Inschrijven is gratis en je ontvangt dan wekelijks op maandag een overzicht van alle nieuwe recepten die verschenen op KeukenLiefde. Inschrijven kan hier!

Gezond werksnackje tussendoor.

Een kijkje in de keuken week 8

’s Avonds kook ik tomatenrisotto met Parmezaan en mozzarella — een van onze lievelingsmaaltjes. Ik had nog een stukje prei liggen, dus die mag er ook in.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde