Een kijkje in de keuken week 35-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Zodra Johan en Ella-Marie ’s ochtends de deur weer uit zijn, begint ook mijn werkdag. In de ochtend zit ik altijd op kantoor om mijn mail bij te werken en het Kijkje af te maken en te publiceren.

Johan is ’s middags vrij. We hebben samen een afspraak bij KeukenKampioen in Den Bosch voor een eerste oriëntatiegesprek voor onze nieuwe keuken. Er zijn zoveel keuzes die je moet maken en dingen waar je over na moet denken en dan is het fijn om goed advies te krijgen. Onder het genot van een heerlijke Bossche bol (de enige echte!) en een kop cappuccino vielen gaandeweg het gesprek al een hoop puzzelstukjes op zijn plek.

Een kijkje in de keuken week 35-2020

Ik zal in elk geval nog even geduld moeten hebben. Momenteel zitten we te wachten op offertes van verschillende aannemers en die kunnen allemaal pas op z’n vroegst begin volgend jaar van start gaan.

Eenmaal thuis gaan we weer aan het werk. Er zijn nieuwe bestellingen binnengekomen voor de webshop en die moesten ingepakt en verzonden worden. De boekenstandaards en servetten vliegen als zoete broodjes over de toonbank! 🙂 PS Heb jij de boekenstandaard een mooi plekje in huis gegeven, deel dan een leuke foto op social media met #keukenliefde en/of @keukenliefde, dan zie ik hem voorbij komen. Vind ik superleuk!

Woensdag

Ella-Marie is op woensdagmiddag altijd vrij en dan lunchen we gezellig samen.

Een kijkje in de keuken week 35-2020

’s Avonds eten we lasagne die ik al eerder had gemaakt en had ingevroren. Dit recept. Erbij een lekkere salade en klaar zijn we weer. Mijn lasagne is altijd heel sauzig en daardoor niet netjes op het bord te scheppen. Maar zo vinden wij hem nu eenmaal het lekkerst! 🙂

Donderdag

Onze diepvries puilt echt uit, dus voor het avondeten haal ik er ’s ochtends wat vis uit. Ik maak er een salade bij en we bakken wat frietjes.

Een kijkje in de keuken week 35-2020

Na het eten moet Ella-Marie naar voetbaltraining en gaan Johan en ik even wandelen met Nacho.

Een kijkje in de keuken week 35-2020

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en klust een beetje rondom huis. Ondertussen vermaak ik me op kantoor met het uitschrijven van recepten, bewerken van foto’s, etc., etc. 🙂

’s Avonds hebben we geen zin om te koken en laten we voor het eerst in twee jaar tijd eten thuisbezorgen. Johan neemt een frietje kapsalon, Ella gaat voor de pizza Dreumel (ja echt!) met feta en tomaat en ik neem (hoe kan het ook anders) de pizza quattro formaggi.

Puk zoekt ’s avonds wel een heel vreemd plekje op om te slapen…

Zaterdag

Vanavond eten we bij mijn ouders ter ere van hun trouwdag morgen. Alweer 51 jaar! ?

Als aperitief komen er bubbels op tafel met wat lekkere hapjes.

Een kijkje in de keuken week 35-2020

Daarna lopen we nog even een rondje door de tuin. Het was te fris om buiten te eten, maar wel een prachtige nazomeravond! Ik vond tuinieren vroeger verschrikkelijk maar nu ik ouder word ga ik het steeds leuker vinden. Mijn moeder vind tuinieren het leukste dat er is, dus ik kan nog veel van haar leren.

Dan is het tijd om aan tafel te gaan. Zoals vanouds komen er mosselen op tafel, uit de pan en gegratineerd van het bakblik.

Zondag

Zondag is onze chilldag! Als we nergens naartoe hoeven (zoals vandaag) trekken we onze oude kleren aan en gaan we de tuin in. Er is altijd wel iets te doen!

Een kijkje in de keuken week 35-2020

’s Avonds eten we broodje hamburger! Dit recept. Dat is echt zo’n typisch weekendgerecht. Ella-Marie en ik vinden een hamburgerbroodje het lekkerst, Johan gaat voor een Italiaanse bol.

Als Ella-Marie op bed ligt plof ik neer met een kop thee en de nieuwste magazines. Johan ploft neer bij de potkachel met een boek. We lijken wel een stelletje ouwe lullen! ??

Maandag

Een frisse, nieuwe week is begonnen! Johan is weer aan het werk en Ella-Marie zit op school. In de ochtend werk ik op kantoor. Rond lunchtijd maak ik een lekkere tosti voor mezelf klaar die ik buiten in het zonnetje opeet. Het is je misschien al opgevallen, dat ik al maanden hetzelfde leesboek heb. Ik kom er maar niet doorheen! Deels omdat ik mezelf er geen tijd voor gun en deels omdat het een beetje saai is. Maar ik heb nu eenmaal de rare tik dat ik alle boeken waar ik aan begin van mezelf moet uitlezen… ? (Terwijl ik dit schrijf neem ik me voor hem vandaag even uit te lezen, dan kan ik weer verder!)

Een kijkje in de keuken week 35-2020

Na de lunch duik ik de keuken in en maak ik drie nieuwe recepten voor KL.

Terwijl ik sta te koken komt de collecte langs de deur voor het KWF. Ik ben zo iemand die nooit kleingeld in huis heeft, dus vind het ideaal dat je tegenwoordig met je telefoon kunt betalen. Volgens de aardige mevrouw van de collectie was ik de eerste die betaalde met de QR-code, terwijl het juist zo makkelijk is! Je maakt gewoon een foto met je telefoon van onderstaande QR-code (probeer maar!) en dan verschijnt er automatisch een link op je telefoon om te betalen in IDEAL. Hier klik je op en dan betaal je. Zo simpel is het! Nu maar hopen dat ze een mooi bedrag ophalen.

Een kijkje in de keuken week 35-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde