Een kijkje in de keuken week 36-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat hebben we gedaan en wat stond er op tafel? Je ziet en leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ik krijg de nieuwe Delicious thuisgestuurd met dit keer Yotam Ottolenghi als gasthoofdredacteur. Hier kan ik echt voor gaan zitten en van genieten!

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Dit bordje met rijst, gebakken courgette en chorizo, gepofte tomaatjes uit de oven en komkommer was het avondeten van Ella-Marie. Zij eet op dinsdagavond vaak wat eerder dan Johan en mij omdat ze al op tijd naar voetbaltraining moet. Geen idee meer wat Johan en ik aten, want ik maakte er geen foto van. Volgens mij aten we kliekjes.

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Woensdag

Als Ella-Marie rond half een ’s middags thuiskomt, ben ik buiten de tafel en stoelen aan het schoonmaken. Het is heerlijk weer dus we kunnen lekker buiten lunchen.

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Ik krijg het Kinderbakboek van Laura’s Bakery thuisgestuurd en word helemaal enthousiast als ik erdoorheen blader. Inmiddels heb ik samen met Ella al een leuk recept gemaakt uit het boek en dat ga ik binnenkort met je delen. Ik vertel dan meteen ook wat meer over het boek!

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Voor het avondeten snijd ik kipfilet in blokjes en marineer die in satémarinade. Vanmorgen had ik al rijst gekookt en laten afkoelen. Vanavond eten we nasi goreng (dit recept maar dan met soepgroenten) met kipsaté (dit recept maar dan zonder de stokjes) in pindasaus. Ik maak een hele grote pan zodat we er twee dagen van kunnen eten. Ik trek voor het eerst ook een pot in zoetzuur ingemaakte courgettes open die ik enkele weken geleden maakte. Johan en ik waren blij verrast! Ze smaken eigenlijk zoals augurken; zacht maar met een knapperige bite en heerlijk zoetzure smaak. Echt een aanrader om te maken als je net als wij een vrachtlading courgettes hebt uit je moestuin. Zo kun je er het hele jaar door nog van genieten. Je vind het recept hier. Ik maakte trouwens ook nog komkommers in zoetzuur. Die hebben we nog niet geproefd, maar gaan we binnenkort ook maar eens doen. Ben heel benieuwd hoe die smaken.

Donderdag

Ik sta weer in de keuken om een lekker receptje te maken voor KL. ?

Een kijkje in de keuken week 36-2020

’s Middags haal ik wat lekkere kaasjes bij de kaasboer voor aankomend weekend. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat ik de kaasboer op het plein bij ons in het dorp bezoek. Dat ga ik toch maar eens vaker doen, want de smaak ik zo goed. Ik haalde een stukje oude brokkelkaas, romige brie en een blauwaderkaasje (volgens mij Castello Danablu).

’s Avonds eten we nog een keer nasi goreng. De tweede dag bakken we hem altijd op in de pan en dan vind ik hem nóg lekkerder!

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Vrijdag

Foodpost! Deze nieuwe estafettereep van Tony’s Chocolonely ligt een heel jaar lang in het schap. Van mij mogen ze hem erin houden, hij is heerlijk!

Voordat ik het avondeten ga maken, maak ik eerst een grote wandeling met Nacho.

Voor het avondeten maak ik pasta pesto met verse, zelfgemaakte pesto (daar kan geen potje tegenop!), garnalen, spinazie (diepvries) en courgette. Recept? Garnalen (kan ook met kip) bestrooien met zout en peper en bakken, uit de pan en opzij zetten. Dan uitje, knoflook en snuf gedroogde chilivlokken fruiten in bakvet, courgetteblokjes even meebakken, dan spinazie deelblokjes erbij en laten ontdooien. Dan een paar eetlepels pesto erbij, 200 ml room (kook- of slagroom) en tomaatjes erbij en aan de kook brengen. Vuur lager en zachtjes even laten pruttelen. Ondertussen pasta (naar keuze) gaar koken, afgieten en samen met de garnalen door de saus roeren. Garneren met wat geraspte parmezaan, pijnboompitten en basilicum. Was erg lekker!

Na het eten hebben Johan en ik een afspraak iets verderop in de straat bij een taxuskweker. In november willen we in onze zijtuin namelijk taxushaag planten. De taxuskweker heeft tevens een grote landschapstuin die regelmatig te bezichtigen is op open dagen. Omdat we er nu toch zijn maken we meteen een wandeling door de tuinen. Het is er zo ontzettend mooi! Neem hier eens een kijkje.

Zaterdag

Het nieuwste kookboek ZOET van Lekker & Simpel valt op de deurmat! Ik krijg direct zin om ermee aan de slag te gaan. Met maar liefst 125 zoete recepten is de keuze reuze en alles met het heerlijke no nonsense sausje erover zoals je van hun gewend bent. Écht lekker en simpel. Top! Ook hier heb ik inmiddels al een recept uit gemaakt en ga ik binnenkort delen!

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Vanavond is het weer movie night in huize Verweij en daar horen lekkere hapjes bij. Vanavond dus geen avondeten, maar wel een tafel vol lekkere hapjes zoals zelfgemaakte sushi en de lekkere kaasjes die ik gekocht had bij de kaasboer. Terwijl Ella met vriendinnetjes aan het spelen is en Johan in de tuin aan het rommelen is, sta ik in de keuken sushirollen te maken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Ik maakte in totaal 5 rollen met zalm en tonijnsalade.

Daarna heb ik het wel even gehad met koken en ga ik ook nog even de tuin in.

Zondag

Dit moet een zondag zijn: verse croissants!

Een kijkje in de keuken week 36-2020

’s Middags duik ik samen met Ella-Marie de keuken in om twee recepten te maken uit de kookboeken die we thuisgestuurd kregen. Daarna mogen we model spelen en maakt Johan wat foto’s van ons. Deze leuke keukenschorten zijn nu verkrijgbaar in de webshop!

We zijn net op tijd klaar want om drie uur begint de F1 race! Wat een chaotische maar toffe race was het, ondanks de uitval van Max.

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Daarna gaan we nog even wandelen met Nacho.

We hebben niet zoveel puf en zin meer om te koken dus gooien we ’s avonds een diepvriespizza in de oven. Natuurlijk wel extra belegd! 🙂

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Maandag

Deze tiener wisselde haar zoveelste kies vandaag. Weer een voor in het tandendoosje.

Een kijkje in de keuken week 36-2020

Ik heb drie schalen vol rijpe tomaten staan uit de moestuin die op moeten en besluit er een grote pan tomatensoep van te maken. Voor een extra zoete smaak rooster ik de tomaten eerst in de oven – met wat smaakmakers zoals ui, knoflook, gedroogde chilivlokken, tijm, rozemarijn, olijfolie en balsamicoazijn en een flinke snuf zeezout – tot ze zacht zijn. Dan velletjes van knoflook en ui, rozemarijn en tijm verwijderen en samen met een bosje basilicum in de thermoblender gooien en pureren. Dan in een grote pan nog even verwarmen met wat slagroom (en een klein scheutje water om hem iets dunner te maken). Wat stokbrood erbij en smullen maar!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde