Een kijkje in de keuken week 4 #2018

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Helaas deel ik nog even geen familievlog. Ik heb genoeg gevlogd afgelopen week, maar ik heb gewoon geen tijd gehad om te editten! Terwijl ik dit kijkje in de keuken schrijf is het zondagavond acht uur en moet ik nog beginnen aan het editten van de vlog. Aangezien ik daar minimaal twee uur mee zoet ben, besluit ik hem even door te schuiven. Ik ga mijn best doen om de vlog alsnog deze week met je te delen, maar ik kan niets beloven. Als je dit leest (maandagochtend) zit ik in Baarn bij mijn uitgever en hebben we een afspraak met de vormgever van het KeukenLiefde-kookboek. Spannend! Deze week ga ik ook beginnen met het koken van de eerste kookboekrecepten. Wooohooo!! Volg je mij op Instagram, dan ga je daar binnenkort zeker sneak peaks van het kookboek voorbij zien komen…

Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak pico de gallo: een Mexicaanse saus/salade/salsa gemaakt van tomaten, limoensap, ui, koriander en pittige peper. Het smaakt heerlijk verfrissend en is een perfecte begeleider van pittig Mexicaans eten. Het recept komt eraan.

Een kijkje in de keuken week 4 #2018

’s Avonds kook ik weer een lekker maaltijd uit de kelderkast, koelkast en diepvries. Ik maak Oosterse noedels met wortel, bleekselderij, paprika, mais en gemarineerde kippendijfilet. Dat ruimt lekker op!

Dinsdag

Ik maak overdag een wortelcake met walnoot en kokos en ’s avonds eten we een taco bowl met onder andere de pico de gallo die ik gisteren maakte. Beide recepten ga ik binnenkort met je delen.

Woensdag

Pizzadeeg in de maak! Dit recept. 

Ella-Marie is de laatste tijd niet meer zo van de pizza. Op verzoek maak ik kippensoep voor haar klaar van zelfgetrokken kippenbouillon. Helaas ben ik vergeten er een foto van te maken. Dit is mijn favoriete recept voor zelfgemaakte kippensoep.

Voor Johan maak ik pizza chicken supreme en voor mezelf maak ik een pizza met chorizo en geitenkaas. Ook deze recepten ga ik delen!

Donderdag

Ik moet om negen uur ’s ochtends op het gemeentehuis zijn om een nieuw paspoort aan te vragen en daarna rijd ik door naar mijn ouders om te ontbijten. Ik vond het zo gezellig! Moet ik vaker doen.

Een kijkje in de keuken week 4 #2018

Voordat ik ’s ochtends van huis wegga, haal ik een bak zelfgemaakte macaroni stroganoff uit de diepvries. ’s Avonds bak ik die op in de koekenpan en in een andere pan bak ik een eitje met wat kaas. Smullen!

Vrijdag

Voor het avondeten maak ik een pasta-ovenschotel met paprika en champignons. Een supermakkelijk gerecht want alle ingrediënten gaan rauw en ongekookt in de ovenschaal. Door een juist afgemeten hoeveelheid vocht toe te voegen garen alle ingrediënten, in het vocht in de ovenschaal. Tegen de tijd dat de pasta gaar is, is het vocht opgenomen en de bovenkant mooi goudbruin gegratineerd. Het viel erg in de smaak bij man- en dochterlief. Het recept komt eraan! Ik maakte trouwens een vegetarische variant, maar omdat er in de koelkast nog wat restjes kaas (feta en geitenkaas) en gerookte zalm lagen die op moesten, gingen die er naderhand op het bord bij.

Zaterdag

Ik had van de week verse zuurkool uit het vat van mijn moeder meegekregen en omdat er vanavond een vriend komt eten, besluit ik een lekkere ovenschotel met zuurkool, gehakt en aardappelpuree te maken. De zuurkool bereid ik in de slowcooker en dat gaat supergoed! Het recept van deze ovenschotel ga ik ook met je delen!

Als toetje eten we een chocoladepizza van Dr. Oetker. Die had ik een tijd geleden opgestuurd gekregen en lag sindsdien in de vriezer te wachten op een goed moment. Hij smaakte oké.

Zondag

We hadden het plan om ’s middags met de fiets het veerpontje in Tiel over te steken naar Wamel en dan over de dijk naar Dreumel langs ons toekomstige huis te fietsen. Als we op de waalkade in Tiel fietsen zien we al snel dat het voetveer niet vaart omdat het water zo hoog staat. We fietsen dus gewoon een rondje Tiel. Eenmaal thuis stappen we in de auto en rijden we naar het tuincentrum Overvecht in Utrecht om een beetje rond te neuzen. Januari is het meest slechte moment om in een tuincentrum rond te lopen kan ik je vertellen. Ze zijn nog druk bezig de kerstspullen op te ruimen en voor de rest is het kaal en leeg. Binnen een kwartier staan we weer buiten. Dan maar een bezoekje aan de Starbucks brengen.

Een kijkje in de keuken week 4 #2018

We rijden via Dreumel weer naar huis zodat we toch nog even een glimp van ons toekomstige huis kunnen opvangen. We stoppen ook even op de veerweg in Wamel om naar het hoge water te kijken. Zo indrukwekkend! Aan de overkant van het water zie je Tiel liggen.

Een kijkje in de keuken week 4 #2018

Eenmaal weer terug in Tiel besluiten we Vietnamees af te halen bij Vietnamees restaurant An Nam en zo sluiten we thuis de week af. We nemen het maandmenu voor 2 personen waar we met gemak met z’n drieën twee dagen van kunnen eten. I love it!

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Roxanne

    De noodles van maandag hoe heb je die op smaak gebracht? Gr roxanne

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde