Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 40 2024
Een kijkje in de keuken week 40 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Een kijkje in de keuken week 40 2024
Dinsdag
Nacho moet om negen uur ’s ochtends al bij de kapper zijn. Als ik hem heb weggebracht kruip ik thuis achter de computer om het Kijkje in de keuken te schrijven. Rond het middaguur kan ik hem weer ophalen. Is het geen knapperd! 😀 ’s Middags maak ik nog een receptje voor de website dat ’s avonds op tafel komt als avondeten.
’s Middags zit Nacho in de tuin Ella-Marie op te wachten als ze uit school komt. Zijn speelkameraadje is er weer!
Woensdag
Ik lunch vandaag met een opgewarmde Jan pannenkoek die we onlangs opgestuurd hadden gekregen en leg ik wat plakjes kaas op. Daarna ga ik weer wat recepten voor de website maken. Ik maak onder andere de Dubai reep die al heel lang op mijn te maken lijstje stond. Helemaal niet moeilijk en superlekker! Het recept heb ik al met je gedeeld en vind je hier.
Ik hoef ’s avonds niet te koken want er is nog een beetje eten van gisteren over dat ik opnieuw opwarm. De vis was wel op, dus die bak ik vers erbij.
Donderdag
Johan en Ella-Marie zijn vroeg de deur uit en ik begin mijn dag thuis op kantoor. ’s Middags maak ik weer een nieuw recept voor KL. Ook krijg ik leuke foodpost thuisgestuurd van Hak. Ik moet heel eerlijk bekennen dat wij niet zulke grote boneneters zijn, maar ze zijn wel gezond dus ik ga toch eens even een receptje hiermee bedenken.
’s Avonds eten we zelfgesneden ovenfrietjes met een loempia uit de frituur en salade. Simpel en lekker.
Vrijdag
Vrijdag is hier vaak soepdag. Lekker voedzaam, makkelijk om te maken en vaak is er genoeg over zodat we in het weekend een kommetje soep als lunch kunnen pakken. Dit keer maak ik een courgette-preisoep die ik daarna op de foto zet zodat ik het recept binnenkort met jullie kan delen. Ella-Marie is gezellig thuis vandaag want ze heeft een lesvrije dag. Als ik klaar ben met het maken van de soep gaat de tiener cupcakes bakken die ze daarna nog afwerkt met botercrème.
’s Avonds warm ik de soep opnieuw op voor het avondeten en maak er geitenkaas-hampanini’s bij.
Zaterdag
Johan zijn moeder is vandaag 62 jaar geworden en halverwege de ochtend gaan we op visite. We zijn op tijd weer thuis want Ella heeft ’s middags thuis een voetbalwedstrijd. Johan gaat klussen en ik ga aan de poets. Ik vervang de rozenbotteltakken die ik in de keuken had gezet en inmiddels verlept waren voor nepbloemen. Mooi nep is niet lelijk toch?
’s Avonds eten we pad thai die ik maak met een pakje van Blue Elephant die ik opgestuurd had gekregen. Ik moest alleen zelf kip, taugé en een ei toevoegen. De kip was ik vergeten en in plaats van taugé had ik een zak gesneden Thaise wokgroenten toegevoegd. We vonden het erg lekker. Toch zou ik zelf niet zo snel zo’n pakje kopen omdat het maar voor twee personen is en pad thai supermakkelijk en snel zelf te maken is. Mijn favoriete recept voor zelfgemaakte pad thai vind je in mijn kookboek Makkelijke Wereldgerechten.
Zondag
Het is fris maar heerlijk weer vandaag. Ik begin mijn dag met een cappuccino buiten in het zonnetje. Eind van de ochtend maken de tiener en ik een lekkere wandeling met Nacho. De rest van de dag wordt er geklust, geleerd, gras gemaaid en een beetje aangerommeld. Op verzoek van de tiener eten we ’s avonds kapsalon met zelfgemaakte kipshoarma en knoflooksaus.
Maandag
En weer een nieuwe week! De zomer is nu toch echt voorbij en ik krijg weer zin in hartverwarmende herfstgerechten. Die plan ik dan ook in als ik aan de keukentafel aan de slag ga met de eetplanning voor deze week. ’s Middags komt de tiener zeiknat geregend thuis van school. Als ze is omgekleed komt ze aan de keukentafel leren voor een toets en ondertussen maak ik het avondeten. Op het menu staat bami met mini loempia’s, pindasaus en kroepoek. Ook dit keer gebruikte ik weer een pakje: namelijk de nasi goreng kruidenpasta van Fairtrade Original die we hadden gekregen. Er stond op de verpakking dat hij mild pittig is (wij houden wel van pittig eten) maar deze vonden wij (vooral Ella-Marie en ik) wel heel pittig en te scherp gekruid. Volgende keer maak ik hem dus weer lekker zelf. In ons kookboek Makkelijke Wereldgerechten vind je mijn favoriete recept voor bami goreng!
Deel je reactie