Een kijkje in de keuken week 42

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Als we aan het eind van de ochtend de oprit van ons huis oprijden na een weekendje Landal is het een groot bladfestijn! Hallo herfst!

Nadat Johan zich even flink heeft uitgeleefd met de bladblazer is dit het resultaat. Hallo oprit!

Ik mag ook aan de bak want er ligt weer een stapel boeken klaar om te signeren en te versturen. 🙂

Dinsdag

Ik heb geen idee wat ik moet koken vanavond maar tijdens een speurtocht door de vriezer vind ik grote, rauwe garnelen en ovenfrietjes. Johan bakt de garnalen in wat olie en knoflook en serveert ze met citroensap en peterselie. Wat zelfgemaakte cocktailsaus en salade erbij en smullen maar!

Woensdag

Ella-Marie heeft deze week herfstvakantie en zoals elk jaar bakken we dan samen koekjes. Dit keer zijn het letterkoekjes. 🙂 Ik gebruik altijd dit basisrecept voor koekjes.

Daarna hebben we de koekjes nog versierd met suikerglazier maar helaas waren ze al op voordat ik er fatsoenlijk een foto van kon maken. Oeps…

Voor het avondeten bak ik een varkenshaas en serveer die met champignonroomsaus. Daar had ik al zolang zin in! Nog wat ovenfrietjes (is die zak ook weer leeg) en salade erbij en wederom genieten van een feestmaal.

Donderdag

’s Middags is de kookboeklancering van ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE bij boekhandel Arentsen in Tiel. Ik overhandig het eerste exemplaar aan de burgemeester van Tiel Hans Beenakker en geniet samen met de liefste familie en vrienden van dit bijzondere moment.

Heb jij ons kookboek al besteld? Elke dag gezond, lekker en gevarieerd eten, dat willen we allemaal. Maar soms ontbreekt het je gewoon aan inspiratie om weer wat nieuws te bedenken. Daarom schreef ik het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE, een praktisch (en gezellig!) kookboek zonder poespas maar mét 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De recepten zijn bijna allemaal — op enkele KL-klassiekers na — origineel en staan dus niet online. Heb jij ons boek nog niet in huis? Je bestelt hem HIER in onze webshop en kan er dan tevens voor kiezen om jouw exemplaar door mij te laten signeren. Leuk als je hem cadeau wilt geven voorzien van een persoonlijke boodschap, of geef hem jezelf cadeau en laat mij er wat leuks voor jou in schrijven! Ik zet met liefde mijn vingertjes aan het werk hoor! ? Dus schroom niet en bestel vandaag nog een gesigneerd exemplaar!!

Trouwens, als je in Tiel of omstreken woont, kun je natuurlijk ook gewoon even binnenlopen bij boekhandel Arentsen! KOKEN MET KEUKENLIEFDE is daar goed vertegenwoordigd en als je geluk hebt vind je er ook nog enkele gesigneerde exemplaren! 🙂

Na de boeklancering gaat Ella-Marie met Johan zijn ouders mee naar huis. Onderweg naar huis komen we in Dreumel langs restaurant Aan tafel bij Jan en besluiten spontaan daar een hapje te gaan eten om het te vieren. Ik had al veel positieve berichten gehoord over dit restaurant maar dat het zo goed zou zijn had ik niet verwacht. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zó lekker heb gegeten!! Alles klopt hier gewoon: de sfeer, de wijn, de bediening en het eten!

Vrijdag

Johan is vandaag vrij en Ella-Marie blijft tot morgen bij Johan zijn ouders logeren. We houden een kantoordag en verzetten samen bergen werk. Zo fijn! We zien ook dat ons kookboek op plek 9 staat in De Bestseller kookboeken top 10 van afgelopen week! Hoe gaaf is dat!

’s Avonds maakt Johan een heerlijke maaltijdsalade met avocado, mais, cherrytomaat, feta, rode ui, krokante kipstukjes en avocadodressing. Dit recept maar dan dus met kip in plaats van zalm.

Zaterdag

Deze parfum kreeg ik van Johan en Ella-Marie als cadeautje voor de kookboeklancering. Zo lief!

’s Avonds eten we kip en groenten uit de oven.

Zondag

Voor een kerstcampagne kreeg ik gisteren dit pakketje binnen waarmee we vandaag aan de slag te gaan. Geen straf hoor! 🙂

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde