Een kijkje in de keuken week 51

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Vriendinnetje Miranda komt even langs en heeft een aantal leuke kerstcadeau’tjes voor me meegenomen uit haar winkel Tante Kee. Kijk hoe mooi ze het heeft ingepakt!

Ik hoef ’s avonds niet te koken want er is nog kip met venkel over van gisteren. Ik warm hem even opnieuw op en bak er een paar ovenfrietjes bij.

Dinsdag

Ik maak nog twee KL-recepten, namelijk een kersttulband en oliebollen met appel, kaneel en rozijnen. De kersttulband kwam vanmorgen online op KL en bekijk je hier, de oliebollen deel ik aankomende donderdag met je.

’s Avonds maakt dochterlief haar befaamde tomatensoep en erbij serveert ze bolletjes met beenham en zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Jam!

Woensdag

We krijgen weer een nieuwe lading kookboeken binnen voor onze eigen webshop. O wat gaat het hard, de tweede druk alweer! 🙂

’s Ochtends komt vriendinnetje Gisa met haar baby Maloe gezellig langs. Als ze weer naar huis gaan gaat het mis. Ik loop even met ze mee naar de auto en als ik ze heb uitgezwaaid en terug naar binnen wil, valt de deur dicht. In het slot! Foute boel, want alles ligt nog binnen. Mijn sleutels, telefoon, jas. Ik bel aan bij de overburen en gelukkig doet de buurvrouw open en kan ik Johan bellen. Johan zit op dat moment in een afspraak en neemt niet op. Ook mijn ouders krijg ik niet te pakken en meer nummers ken ik niet uit mijn hoofd. Ik laat dus een bericht achter bij Johan en loop dan op mijn babyroze crocks in mijn trui door het dorp om Ella-Marie uit school te halen. Op de terugweg gaan we weer langs de buren die Johan inmiddels hebben gesproken en het verhaal hebben uitgelegd. Johan belt mijn ouders (die dan gelukkig wel opnemen) en een half uur later komen ze ons redden met een reservesleutel. Wat een middag! Gelukkig kan ik er achteraf weer om lachen.

’s Avonds maak ik pasta met broccoli, spekjes en roomsaus.

Donderdag

We halen een frietje voor het avondeten.

Daarna fietsen we naar school om mee te lopen met de kerstwandeling door het dorp. Onderweg stoppen we een paar keer om te kijken hoe kinderen uit groep acht het kerstverhaal vertellen. We eindigen weer op het schoolplein met een kleine versnapering en het zingen van kerstliedjes. Gezellig!

Vrijdag

Om te vieren dat Johan en Ella-Marie kerstvakantie hebben spelen we ’s avonds spelletjes en genieten van een borrelplankje en een kerstman als dessert.

Zaterdag

Foodpost! Ik krijg deze fles met gepasteuriseerde vloeibare eiwitten van Two Chicks. Handig voor het maken van meringue, pavlova, eton mess, omelet en nog veel meer!

Een kijkje in de keuken week 51

’s Middags halen we bij de slager het vlees op dat ik voor de kerst heb besteld en doen we wat boodschappen voor het avondeten. Johan kookt weer vanavond en dat is altijd feest! Hij maakt een heerlijke club sandwich salade met honing-mosterdsaus. Was zo lekker dat ik het recept in januari met je ga delen.

Zondag

Ik maak alvast kippenragout voor morgen. Morgenavond gaan we naar de kindermis in de kerk (Ella-Marie speelt de rol van Maria in het kerstspel) en als we weer thuis zijn zet ik onder andere pasteitjes met ragout op tafel. Ik maak de ragout precies zoals mijn moeder dat doet, volgens dit recept. Het is een van de allereerste recepten die ik met je deelde op KL omdat hij onovertroffen is.

Ik heb een kipfilet over en daar maak ik een salade van met frisse stukjes appel, sjalot, gembersiroop en bieslook. Het recept deel ik in januari met je, maar eigenlijk heb je hem nu al. 😉

Johan kookt weer iets lekker voor het avondeten, namelijk couscoussalade met spruitjes, walnoot, granaatappel en geitenkaas. Erbij bakt hij kaasschnitzels. Zo lekker! Ook dit recept komt eraan in januari.

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Vivian

    Ik zag je kijkje in de keuken( tijdens mijn zoektocht naar lekkere sausjes voor bij de wokparty vanavond). gezellig. Fijne feestdagen en een prachtig 2019.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde