Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 7 2025
Een kijkje in de keuken week 7 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Vorige week was een drukke, rommelige week. De tiener is begonnen met een krantenwijk en vorige week woensdag werden de kranten en folders bezorgd. Omdat de tiener woensdag naar Amsterdam ging met school en pas laat thuis was, daarna nog moest eten, leren voor drie toetsen en voetbaltraining had, besloot ik overdag maar alvast de folders in de krantjes te vouwen en gingen Johan en ik samen na het eten de helft van de krantjes wegbrengen. Dat was nog een heel gepuzzel zo’n eerste keer en niet erg handig om in het donker te doen omdat we slecht de huisnummers en brievenbussen konden zien. Ook donderdag was Ella laat thuis uit school en hielp ik haar de rest van de krantjes bezorgen.
Woensdag deed ik boodschappen bij de Aldi en zag daar pinsa liggen: een pizzabodem maar dan iets dikker, luchtiger en krokanter. Je kunt hem beleggen zoals een pizza en afbakken. Ik deelde vorige week al een lekker recept hiervoor. Zie ook ons IG kanaal voor het kookfilmpje.
Woensdag kwamen de krantjes en folders kwamen binnen dus ging ik alvast lekker vouwen. 🤨 Verder maakte ik granola want die was op en vergat de timer te zetten. Hij kwam zwart uit de oven. Kak! Daarna door met het avondeten: witlof met ham en kaas en bechamelsaus uit de oven. Gruwelijk lekker! Dit recept. Erbij krieltjes uit de oven die ik eerst had voorgekookt.
Donderdag
Ik kreeg een leuk pakketje binnen van Fish tales met het nieuwe assortiment Tins en Fins blikjes die regelrecht op de borrelplank gezet kunnen worden, echte delicatessen. In Amsterdam hebben ze ook een winkel geopend met volop vis in blik.
En vrijdag ontvingen we ook een mooi pakket van Tony’s Chocolonely!
Johan kookte vrijdagavond een lekkere maaltijd met wat we nog in huis hadden. Hij gooide aardappel, broccoli, wortel en paprika in de braadslee, bakte kip cordon bleu schnitzels en maakte er wat jus bij. Lekker!
Er zitten bij ons alweer koolmeesjes in het vogelhuisje. Ik zie ze druk in de weer als ik uit het keukenraam kijk. Zo leuk om te zien. En in het vogelvoederhuis is het ook een drukte van jewelste. Dit roodborstje kwam zaterdagmiddag even lunchen.
Johan moest zaterdag rijden en vlaggen bij een voetbalwedstrijd van de tiener. Ondertussen deed ik boodschappen, zette nieuwe tulpen op de vaas, maakte het huis schoon, deed de was en maakte pompoensoep voor het avondeten. Dit recept met een vleugje sinaasappel. De sinaasappel maakt de pompoensoep echt af vind ik. Hij maakt hem iets spannender en lekker friszoetig. ’s Avonds keken we een filmpje en kwam er nog een borrelplankje op tafel.
Zondag
Johan heeft volgende week drie dagen beurs en had twee nieuwe overhemden nodig. Dus gingen we met z’n tweetjes shoppen in Den Bosch. De tiener had geen zin om mee te gaan. Ik had nog niks gegeten en bestelde een portie kibbeling bij de viskraam. Mijn guilty pleasure, zo lekker vind ik dat! Op de terugweg naar huis stopten we nog even bij Brasserie de Roskam langs de Waal voor een drankje en een bittergarnituurtje.
Weer thuis besloten we meteen met Nacho een rondje te gaan wandelen. ’s Avonds kookte ik tagliatelle en serveerde die met tomatensaus en tonijn. Lijkt veel op dit recept.
Deel je reactie