Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 9 2025
Een kijkje in de keuken week 9 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Dinsdag
Op het menu vandaag staat witlof! Ik kan er de laatste tijd geen genoeg van krijgen. En ook fijn, die bittere stronkjes zijn momenteel heel voordelig dus kan ik er extra van genieten. De tiener eet iets eerder omdat ze voetbaltraining heeft en wil er graag gebakken aardappeltjes bij. Ik vind witlof met ham en kaas het lekkerste met romige aardappelpuree dus die maak ik er later voor Johan en mij nog bij. Iedereen blij.
Woensdag
Van Johnny Cashew krijg ik cashewnoten opgestuurd met melkchocolade, honing en zeezout. Niet normaal, zo lekker! Extra fijn, de tiener vind ze helemaal niet lekker dus meer voor mij. Joepie! Hoewel, nu ik dit type weet ik ineens waarom ik vorige week ineens last had van puistjes…
Mijn moeder stuurt een foto door van hun avondeten: zuurkool met beenham. Zo lekker! Mijn moeder kan echt de lekkerste zuurkool maken. Eerst spoelt ze de zuurkool af en dan stooft ze hem zachtjes in het vocht uit een blik ananas, met gesnipperde ui, laurierblad, zwarte peper en jeneverbessen. Op het laatste moment roert ze een rauwe, geraspte aardappel door de zuurkool, zo wordt hij fluweelzacht en lekker smeuïg.
Ik kan soms een beetje variëren maar de basis is altijd dit recept. Een variant die ik graag maak is met zuurkoolspek, casselerib en zoete, witte wijn.
Ik maak ’s middags weer een nieuw recept voor de website: romige kerriesoep. Die viel ook goed in de smaak. Het recept staat inmiddels online en vind je hier.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag en halverwege de ochtend hebben we een zakelijke afspraak voor KL. Daarna gaan we samen lunchen bij Marcus Antonius in Beneden-Leeuwen. Echt een aanrader! Ik ging voor de focaccia met carpaccio, Johan nam een stokbroodje met krokante kip, rauwkost en een pittig sausje.
Ook in het weekend wordt er lekker gegeten.
Zaterdag aten we zelfgemaakte kipshoarma (kippendijen kruiden naar smaak en bereiden op het spit) van het spit uit de oven met pitabrood, koolsalade, zelfgemaakte knoflooksaus en frietjes.
Zondag gaan we even op pad om o.a. hardloopschoenen voor de tiener te kopen en onderweg naar huis stoppen we bij Van der Valk in Houten voor een drankje en een borrelhapje. Daarna halen we een paar boodschapjes voor het avondeten. Bij de AH zagen we een kant-en-klaar verspakket liggen voor Efteling tomatensoep en vonden het een leuk idee! Het verspakket laten we liggen en we maken onze eigen tomatensoep maar voegen wel mozzarellabolletjes toe voor het paddenstoel-met-witte-stippen-effect. Grappig toch? En lekker. We eten er panini’s van de grill bij.
Maandag
En dan ineens is het weekend voorbij en begint een nieuwe week. We krijgen een mooi pakket thuisbezorgd van Princes met ingeblikte vis waar ik heel blij mee ben. Tik in de zoekbalk op KL maar eens ‘ansjovis’, ’tonijn’ of ‘sardines’ in en je vindt genoeg inspiratie! Weet jij nog een lekker recept wat ik hiermee kan maken, laat het me dan vooral weten!
’s Avonds maak ik noedels met een zak wokgroenten en tofu. Klaar in 15 minuten, gezond en lekker! Ik filmde tijdens het koken dus ik kan een kookfilmpje delen op IG. Laat maar even weten in een reactie hieronder mocht daar interesse voor zijn. Dan zet ik hem snel online.
- Deze lucht! Zo mooi!
om 16:48
Ha Annemiek, elke maandag zie ik uit naar de KL mailing. Leuke en lekkere recepten met een hele goede uitleg.
Wat ik soms jammer vind is dat er niet altijd 200-250 groente pp bij een gerecht zit. Zoals bij bonne femme (als ik het goed heb) zit echt maar heel weinig groente. Als ik er meer in zou doen haal ik het m.i. een beetje uit z’n verband. En aanvullen met bv een salade heb ik ook niet altijd zin in….
Gezonde groetjes van Anneke
om 10:08
Hoi Anneke, wat leuk om te horen dat je geniet van onze recepten! De aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram is voor de hele dag. Je hoeft het dus niet allemaal in je avondmaaltijd te stoppen. 😉 Bij de bonne femme zit meer groente dan aardappel, maar als je nog meer groente wilt toevoegen moet je dat gewoon lekker doen. De verhoudingen worden dan iets anders maar daarom zeker niet minder lekker.
om 07:39
ik vind het heel leuk dat je kookfilmpjes deelt, groet, Elizabeth
om 10:09
Dat vind ik leuk om te horen Elizabeth! 🙂