Ingrediënten

  • 5 tomaten, gehalveerd
  • 2 rode paprika’s, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 2 rode uien, gepeld en in stukken
  • 2 tenen knoflook
  • Paar takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • 1/2 liter hete groentebouillon (gemaakt van 1 bouillontablet)
  • 2 el balsamico-azijn
  • 100 ml room
  • Extra vierge olijfolie

Verder nodig

  • Braadslee
  • Staafmixer

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de tomaten, paprika, uien en ongepelde knoflooktenen in de braadslee en besprenkel royaal met olijfolie en de balsamico-azijn. Bestrooi met zeezout uit de molen. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Trek het velletje van de tomaten en paprika’s en gooi deze weg. Druk de knoflook uit de schil.

Doe de gepelde tomaten, paprika, knoflook, uien en het sap uit de braadslee in een kookpan. Voeg een handje basilicumblaadjes toe en een flinke soeplepel bouillon en pureer de soep glad met de staafmixer. Ik vind het bij deze soep lekker als hij dik is, maar heb je liever wat dunnere soep voeg dan extra bouillon toe.

Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje room en wat extra kleine basilicumblaadjes.

Geroosterde tomaten-paprikasoep

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin