Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van tablet)
- 1/3 winterpeen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 prei, alleen het witte deel, schoongemaakt en fijngesneden
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
- 3 eieren
Een heldere groentebouillon gevuld met fijne soepgroenten en Duitse eierstich. Heerlijk om te serveren als voorgerecht tijdens bijvoorbeeld het paasdiner.
Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Duitse recepten, Paasrecepten, Voorgerechten, Soeprecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereid de groentebouillon.
Maak ondertussen als de bouillon staat te trekken de eierstich. Klop de eieren los in een diep bord met wat zout, peper en eventueel wat fijngehakte peterselie of gedroogde kruiden naar wens. Dek het bord af met een stukje magnetronfolie en zet in de magnetron. Gaar circa 1,5 minuut in de magnetron tot het ei net gestold is. Stort de eierstich op een snijplank en snijd in blokjes. Dek af en zet zolang opzij.
Voeg de wortel en prei toe en kook nog 8 minuten zachtjes mee tot ze gaar zijn. Roer vlak voor serveren de helft van de peterselie door de bouillon.
Verdeel de eierstich over de borden en giet de hete bouillon eroverheen. Bestrooi met de achtergehouden peterselie. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie