Quesadilla met gehaktshoarma

Wij zijn dol op wrapgerechten en hebben altijd een pak wraps in de kelderkast liggen. Je maakt er snel iets lekkers mee en kunt er eindeloos mee variëren. Deze Mexicaanse quesadilla is gevuld met gekruid gehaktshoarma, wittekool, knoflooksaus en kaas. Je bakt hem goudbruin en krokant in de koekenpan en serveert hem met knoflooksaus. Smullen! Lekker als lunch of als hoofdgerecht.

Wereldgerecht, Vleesrecepten, Budget, Mexicaanse recepten, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 el shoarmakruiden, gekocht of zelfgemaakt
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 100 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 2 el tomaten frito
  • 8 (m) wraps
  • Knoflooksaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 100 g ijsbergsla
  • 300 g wittekool
  • 200 g geraspte kaas (jong belegen)

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan met een klein scheutje. Voeg het gehakt en de shoarmakruiden toe en breng op smaak met zout (als er zout in de shoarmakruiden zit kun je deze achterwege laten) en peper. Bak het gehakt rul.
  2. Voeg de sjalot, paprika en champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze zacht zijn en het meeste vocht uit de champignons verdampt is. Voeg de tomatenfrito toe (het mengsel moet smeuïg worden maar niet nat) en warm nog even door. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  3. Zet nu een andere koekenpan op het vuur (of schep het gehakt op een bord, dek af met alufolie en veeg de koekenpan schoon met keukenpapier) en leg daarin een met knoflooksaus besmeerde wrap, besmeerde kant naarboven. Beleg de wrap met wat ijsbergsla, wittekool, een flinke lepel van het gehaktmengsel en bestrooi royaal met geraspte kaas. Dek af met een tweede wrap. Bak circa 1 minuut tot de onderkant van de wrap lichtjes gekleurd is en draai de wrap om. (Dit gaat makkelijk als je een groot bord op de koekenpan legt en de koekenpan omdraait zodat de wrap op het bord ligt. Dan kun je de wrap weer in de koekenpan laten glijden.) Laat ook de andere kant even kleuren en de kaas smelten.
  4. Laat de quesadilla op een plank glijden en snijd in vieren. Serveer met extra knoflooksaus (zoete chilisaus is ook lekker!), komkommer en tomaatjes.

Quesadilla met gehaktshoarma

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(5 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin