Weekmenu 11-2019

Weekmenu 11-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker! 

Maandag

Zet jij weleens spitskool op tafel? Spitskool is een heerlijke en veelzijdige groente met een zachte koolsmaak. Je kunt hem grillen, koken, stomen, roerbakken, rauw verwerken in een salade of zoals ik in dit recept laat zien, roosteren in de oven. Serveer hem vandaag als bijgerecht met de heerlijke frisse yoghurtdressing, dat wordt gegarandeerd smullen!

Spitskool uit de oven met yoghurtdressing

Dinsdag

Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti in plaats van bami en is ontzettend lekker! Het wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals (zoetzure) komkommers, tomaat en Surinaamse sambal. Ook gemarineerde en gebakken kip wordt er vaak bij geserveerd maar ik bak de kip gewoon mee met de bami. Dat is net zo makkelijk en lekker! Bekijk hier het recept.

Surinaamse bami

Woensdag

Zin in een lekkere lunch die snel op tafel staat? Deze tortizza margherita is gemaakt in een handomdraai. Ook kinderen zijn er dol op!

Tortizza margherita

Donderdag

Deze heerlijke aardappelschotel met champignons uit de oven, is volgens het recept van mijn moeder. Lekker met wat gekookte groenten en een stukje gebakken vis, vlees of een vegetarische schnitzel.

Aardappelschotel met champignons uit de oven

Vrijdag

Heb je weleens risoni gegeten? Risoni — ook wel orzo genoemd — is een rijstvormige pasta die in Griekenland vaak als bijgerecht wordt geserveerd in tomatensaus. Het is snel klaar en je kunt er alle kanten mee op. Probeer deze risoni met tomatensaus, venkel en tonijn eens, een aanrader!

Griekse pasta met venkel, tonijn en feta

Zaterdag

In het weekend kan ik Johan geen groter plezier doen dan hem een broodje shoarma voorschotelen. Ik ben er zelf ook niet vies van, alleen die vette afwas naderhand: daar kan ik wel zonder. Daarom bedacht ik deze shoarma-ovenschotel: gebakken shoarmavlees, uien, paprika’s, champignons, stokbrood, kruidenboter en kaas, kort gegratineerd in de oven!

Mieks Special: shoarma-ovenschotel

Zondag

Een heerlijke chocoladecake gevuld met stukjes chocolade, hazelnoten en mini-marshmallows. Een traktatie voor jong en oud!

Rocky road chocoladecake

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin