Weekmenu 19-2021

Weekmenu 19-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: rauwe andijviestamppot met een gehaktbal, couscous met kip en spinazie, ketjap gehaktballetjes, tajine met kip en venkel en een kapsalon met zalm van het bakblik . In het weekend geniet je van een heerlijke biefstuk salade en als toetje een stukje aardbeientaart! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Andijviestamppot

Een ouderwets lekkere rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes en voor de liefhebber een sappige gehaktbal met jus; Hollandse verwennerij op en top!

Andijviestamppot

Dinsdag

Couscous met gerookte kip, champignons en spinazie

Couscous is mijn redder in nood op dagen dat ik niet lang in de keuken wil staan en toch lekker en gezond wil eten. Als de couscous ligt te wellen in een warm waterbad, snijd en of bak jij de ingrediënten die je toe wilt voegen. Daarna is het slechts nog een kwestie van de couscous losroeren en mengen met de ingrediënten. Aan tafel!

Couscous met gerookte kip, champignons en spinazie

Woensdag

Ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus

Deze ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus smaken heerlijk als hoofdgerecht met bijvoorbeeld deze paksoi stamppot, of je serveert ze warm of koud als lekkere snack tijdens een spannende film of voetbalwedstrijd.

Ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus

Donderdag

Tajine met kip en venkel

Ik ben razend enthousiast over dit gerecht, dat overigens geïnspireerd is op mijn geliefde chicken paillard. De kip is waanzinnig mals en het kookvocht brengt je in extase! Je kunt dit gerecht naar eigen voorkeur serveren met bijvoorbeeld couscous, rijst of bulgur – maar om al dat verrukkelijke godenvocht mee op te zuigen, is mijn grootste lieveling Marokkaans brood!

Vrijdag

Kapsalon met zalm van het bakblik

Een makkelijk gerecht uit de oven, ik hou ervan! Deze kapsalon met zalm van het bakblik zet je in 20 minuten op tafel. Het is een echte familiefavoriet, iedereen is er dol op. Maak het af met verse salade en knoflooksaus!

Kapsalon met zalm van het bakblik

Zaterdag

Salade biefstuk Bali van Loetje

Ik ben dol op Indisch eten en bij het zien van deze salade ging mijn hart direct sneller kloppen. Deze (maaltijd)salade biefstuk Bali wordt geserveerd in het bekendste biefstukrestaurant van Nederland Loetje!

Salade biefstuk Bali van Loetje

 

Zondag

Aardbeientaart

De klassieke appeltaart is een van mijn favoriete taarten. Nu we volop in het aardbeienseizoen zitten vervang ik de appels door aardbeien. Deze aardbeientaart is wat mij betreft minstens zo lekker als haar zusje!

Aardbeientaart

Inspiratie, Weekmenu

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Emmy

    Maandag en Woensdag stamppot met een gehaktbal, Dinsdag en Donderdag kip met couscous…..van mij mag er wel iets meer variatie in het weekmenu……

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin