Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 5-2021
Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?
In dit nieuwe weekmenu vind je: kip Hawaï met rijst, gebakken speklap met ovenfriet, macaroni met ham en tomatenpuree, hutspot met pittige rookworst en een aardappelpannetje met zalmfilet. In het weekend geniet je van een heerlijke een carpaccio uitsmijter en mini appelstrudels! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Kip Hawaï met rijst
Deze kip Hawaï is favoriet bij jong en oud. Malse stukjes kip, paprika en prei in een zoetzure saus met frisse stukjes ananas. Geserveerd op een bedje van witte rijst!
Dinsdag
Gebakken speklap met ovenfriet
Trek in een Hollands agv’tje? Wat denk je van een krokant gebakken speklap, zelfgemaakt ovenfrietje en een aangemaakte, frisse salade. Het geheim van een krokant en goudbruin speklapkorstje is een beetje panko!
Woensdag
Macaroni met ham en tomatenpuree
Dit is de simpelste macaroni die ik tot nu toe ooit gemaakt heb en volgens Johan ook de allerlekkerste. De smaakmakers van deze macaroni zijn enkel een gesnipperd uitje, tomatenpuree en ham- en kaasblokjes.
Donderdag
Hutspot met pittige rookworst
Een lekkere stamppot kan ik op zijn tijd wel waarderen. Deze klassieke hutspot krijgt een verrassende twist als je hem serveert met spicy en sticky gebakken rookworst!
Vrijdag
Aardappelpannetje met zalmfilet
Een makkelijk eenpansgerecht met aardappel, wortel en zalmfilet. Voor een nog snellere variant kun je ook kiezen voor voorverpakte, kant-en-klaar gesneden aardappels en groenten.
Zaterdag
Uitsmijter carpaccio
Genieten van een uitgebreide lunch buiten de deur zit er voorlopig nog niet in helaas. Maar ook thuis kun je een feestje van je lunchmoment maken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze uitsmijter carpaccio! Geroosterd brood belegd met carpaccio en geserveerd met een gebakken eitje. Onderstaande hoeveelheden zijn voor twee personen als lunch, maar je kunt hem ook voor één persoon als avondeten serveren. Ik denk dat je niemand hoort klagen…
Zondag
Mini appelstrüdel
Een van mijn smakelijkste wintersportherinneringen is versgebakken apfelstrüdel met warme vanillesaus. Deze mini appelstrüdels maak je van filodeeg en zijn minstens zo lekker als hun grote broer!
Deel je reactie