Weekmenu 4-2021

Weekmenu 4-2021

Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: spinazieplaattaart met ham en ei, krieltjes, sperziebonen en beenham van het bakblik, nasi met kip, groentelasagne met spinazie en courgette en zalmburgers. In het weekend geniet je van een heerlijke schnitzel Jakarta en frisse citroenmadeleines! Ik wens je een smakelijke week toe!

Maandag

Sommige gerechten zijn gewoon een feestje. Plezierig om te maken, leuk om naar te kijken, verrukkelijk om te eten. Met deze spinazieplaattaart tover je een glimlach op vele gezichten, inclusief die van jezelf!

Spinazieplaattaart met ham en ei

Spinazieplaattaart met ham en ei

Dinsdag

Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan! Voel je gerust vrij om meer groenten toe te voegen. Wat denk je bijvoorbeeld van geroosterde wortel, pastinaak, zoete aardappel, pompoen, knolselderij, spruiten, paprika, venkel of bietjes? Maak er een smakelijk smulfeest van!

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

Woensdag

De lekkerste nasi maak je met reeds eerder gekookte en afgekoelde rijst. Doe dit bij voorkeur al een dag van tevoren, dan staat dit gerecht op de dag zelf in 15 minuten op tafel! Deze variant met kipdijfilet en wittekool is heerlijk. Lekker om te serveren met een gebakken ei en kroepoek!

Nasi met kip

Nasi met kip

Donderdag

Een dagje vegetarisch? Wat denk je van een romige groentelasagne met spinazie en courgette!

Romige groentelasagne met spinazie en courgetteRomige groentelasagne met spinazie en courgette

Vrijdag

Deze zalmburgers zijn gemaakt van zalm uit blik en aardappelpuree. Een aanrader! Lekker om te serveren met wat gekookte of gestoomde groenten, of een lekkere salade.

Zalmburger

Zalmburger

Zaterdag

Een echt verwengerecht dat we graag in het weekend maken is deze schnitzel Jakarta met pindasaus, gefrituurde uitjes en een hardgekookt ei. Zorg voor een goede schnitzel als basis, dus ga ervoor naar de slager of haal een kipschnitzel bij de poelier. Of je maakt gewoon je eigen schnitzel! Dan is het helemaal feest. Lekker met frietjes en een salade!

Schnitzel Jakarta

Schnitzel Jakarta

Zondag

Madeleines zijn elegante, Franse cakejes in mooie schelpvorm. Deze citroenmadeleines zijn makkelijk om te maken en heerlijk fris!

Citroen madeleines

Citroen madeleines

 

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin