Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 19-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Spinaziequiche met gorgonzola
Di: Krokante speklapjes met ovenfriet en salade
Wo: Rigatoni diavola
Vr: Kip pesto ovenschotel
Za: Witte asperges met ham, ei en botersaus
KeukenLiefde Webshop In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Denk aan spullen voor in je keuken zoals boodschappenlijstjes met magneet, een tafelkleed of -loper, compostbak, of landelijke artikelen voor in huis zoals windlichten met steenslag, kruiken of een mooie houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.
Maandag
Spinaziequiche met gorgonzola
Een heerlijke spinaziequiche met romige gorgonzola. De bodem van de quiche wordt blind voorgebakken. Zo krijg je een knapperige bladerdeegrand en -bodem. Serveer als licht hoofdgerecht voor 4 personen met een salade erbij.
Dinsdag
Rigatoni diavola
Klinkt fancy maar is eigenlijk niks meer dan pasta in pittige tomatensaus. Bepaal zelf hoe pittig je de saus maakt. Maak hem wat milder als er kinderen mee-eten, tot very hot als je het aandurft. Ik maak hem af met zwarte olijven en parmezaan. Smullen!
Woensdag
Krokante speklapjes met ovenfriet en salade
Zin in een Hollands agv’tje? Omdat ik manlief daar niet echt blij mee maak, geef ik er een kleine twist aan. Het speklapje wordt net wat smakelijker als je hem paneert en dat aardappeltje is net wat feestelijker als je er frietjes van snijdt en ze bakt in de oven. Een aangemaakte, frisse salade smaakt hier heerlijk bij.
Donderdag
Rijstsalade met broccoli, ham en mais
Het wordt lekker warm zomerweer volgende week en dan eet ik graag wat lichter, bijvoorbeeld met salades. Deze rijstsalade met broccoli, ham en mais kun je meenemen naar je werk als lunch, of serveer lauwwarm als licht hoofdgerecht. Lekker met wat knapperig brood erbij. Je kunt hem ook als bijgerecht serveren bij de barbecue.
Vrijdag
Kip pesto ovenschotel
Deze kip pesto ovenschotel met spinazie, tomaatjes en mozzarella is het ideale gerecht om te maken als je eters krijgt. Je hoeft de kip alleen kort aan te bakken om kleur te geven, daarna gaart hij verder in de saus in de oven. Als de kip in de oven zit kun je wat aardappeltjes bakken, of pasta (bv. gevulde tortellini) koken om erbij te serveren. Ook lekker met een salade en ciabattabrood erbij. Zie ook de variatietips in het recept.
Zaterdag
Witte asperges met botersaus
Geniet van het witte goud zolang het kan. Witte asperges op klassieke wijze met botersaus, ei en ham, blijft toch een van mijn favorieten. In dit recept maak ik een botersaus met room en parmezaan die heerlijk past bij witte asperges. Lekker om te serveren met gekookte krieltjes, pasta of gnocchi.
Zondag
Aardbeien-stracciatellakwarktaart
Zin om iets lekkers te bakken? Deze aardbeien-stracciatellakwarktaart is een goed idee! Een luchtige aardbeienkwarkvulling met kleine stukjes chocolade op een knapperige koekjesbodem. Mmmm….
Deel je reactie