Weekmenu #23

Weekmenu #23

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals makkelijk, vega, vlees, vis, soep, homemade en zoet. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag (makkelijk)

Heb je nog een restje gebraden kip (of ander gebraden vlees) in de koelkast liggen? Maak deze heerlijke pastasalade met mango en gebraden kip. Je kunt hem lauwwarm eten als hoofdgerecht, of de volgende dag koud serveren als lunch. Eventueel kun je ook gerookte kip of plakjes kipfilet gebruiken.

Pastasalade met mango en kip

Dinsdag (kip)

Last van de warmte? Van pittig eten gaan je bloedvaatjes openstaan waardoor je gaat transpireren en daardoor koel je af. Deze Thaise groene curry met kip en aubergine is pittig en superlekker!

Thaise groene curry met kip en aubergine

 

Woensdag (gehaktdag)

Deze smakelijke tacoschelpen gevuld met Mexicaans gehakt en rijst zet je in een mum van tijd op tafel. Zet bakjes op tafel met geraspte kaas, frisse ijsbergsla, salsasaus, guacamole, crème fraîche en plakjes verse jalapeño pepers zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Dan is het feest!

Taco's met gehakt en rijst

Donderdag (vis)

Ik ben dol op de smaak van gepofte aardappel. Zoveel smakelijker dan een gekookte aardappel! Met dit mooie weer leg je de ingepakte piepers lekker op de barbecue. Heerlijk als bijgerecht of serveer als hoofdgerecht gevuld met zelfgemaakte tzatziki en gebakken zalm (ook van de barbecue.

Gepofte aardappel met tzatziki en zalm

Vrijdag (homemade)

Weleens zelf gnocchi gemaakt? Ik dacht altijd dat veel werk was maar dat valt reuze mee. De smaak is niet te vergelijken met kant-en-klare gnocchi uit de supermarkt. Deze gnocchi zijn gemaakt van aardappel en ricotta en zijn vol van smaak en lekker luchtig. Probeer het eens!

Homemade gnocchi met doperwten

Zaterdag (soepdag)

Venkel is een van mijn favoriete groentes. Hij is heerlijk fris van smaak en heeft een knapperige bite. Ideaal om te verwerken in salades maar ook deze venkelsoep is erg lekker.

Venkelsoep met gerookte zalmsnippers

Zondag (zoet)

Heb je een pruimenboom in de tuin staan, dan weet je soms van gekkigheid niet wat je ermee aan moet. Een pruimenboom geeft zoveel pruimen! Maar geen nood, met een voorraad schone potten op je aanrecht, wat suiker en specerijen maak je in een paar uur tijd een flinke voorraad pruimenjam en chutney om het hele jaar van te genieten! Liever een pruimentaart bakken? Je vindt ze hier op een rij.

Pruimenjam met kaneel

Zin om de barbecue aan te steken en inspiratie nodig? Hier vind je alle barbecuerecepten bij elkaar!

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com