Weekmenu #22

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, vlees, vis, soep, avontuur en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag (budget)

Van pastasalade kun je niet genoeg recepten hebben. Vooral in de zomer maak ik ze graag. Ik serveer ze dan vaak lauwwarm als makkelijke avondmaaltijd eventueel met wat knapperig stokbrood erbij. Maar ook koud tijdens de lunch of bij de barbecue is pastasalade niet te versmaden. Of neem hem mee naar een zomerse picknick in het park. Deze variant met tonijn en haricots verts is er weer een om in je kookschrift te plakken!

Pastasalade met tonijn

Dinsdag (vega)

Heb je nog restjes groenten in de koelkast liggen die op moeten? Quiche is mijn ideale kliekjesverwerker! Dit keer maak ik een lekkere groentequiche met gegrilde groenten en zachte geitenkaas. De quichebodem maak ik zelf want dat is supermakkelijk, maar als je wilt kun je ook kant-en-klaar quichedeeg gebruiken. Dan ben je helemaal snel klaar!

Groentequiche met geitenkaas

Woensdag (gehaktdag)

Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een Oosters gerecht met Hollands tintje. Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruik ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus, die maak je in een handomdraai!

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Donderdag

Ik ben dol op het klassieke Franse stoofgerecht coq au vin waarin een kippetje zachtjes gaar wordt gestoofd in rodewijnsaus. In de zomer maak ik graag een lichtere variant met Riesling. Minstens zo lekker als het origineel. Proef zelf maar! Lekker met romige aardappelpuree erbij.

Coq au vin (Riesling)

Vrijdag (visdag)

Op vrijdag gaan we voor makkelijk en lekker. Een salade met vis bijvoorbeeld. Serveer er wat knapperig geroosterd brood en kruidenboter bij en je hebt een feestmaal. Je kunt in principe alle soorten vis gebruiken die je zelf lekker vindt. Verse vis, gerookte vis, gebakken vis; kijk gewoon wat je visboer heeft liggen en waar je zin in hebt.

Visbordje met geroosterd brood

Zaterdag (soepdag)

Dit zonovergoten recept voor geroosterde tomatensoep met mascarpone komt uit een van mijn favoriete kookboeken: ‘Bistro thuis’ van Anthony Demetre. Door de introductie voorafgaand aan het recept, waan ik me direct in Toscane, Italië.

We reisden met wat vrienden door Italië en waren op zoek naar een verblijfplaats in de Chianti-streek. Hoewel het al laat in de middag was, konden we in een klein hotelletje op het platteland toch nog lunchen, waarschijnlijk omdat we er moe en hongerig uitzagen. Deze heerlijke soep werd in een paar minuten in elkaar gedraaid en met een lekkere koude lokale vino bianco en stukken zelfgemaakt brood geserveerd.

Geroosterde tomatensoep met mascarpone

Zondag (bakdag)

Aardbeien, kersen, bramen, frambozen: ik krijg nooit genoeg van dat heerlijke zomerfruit. Deze frambozen charlotte maakte ik jaren geleden en staat nog steeds op de favorietenlijst. Heel eenvoudig om te maken, feestelijk en superlekker!

Frambozen charlotte

Zin om de barbecue aan te steken en inspiratie nodig? Hier vind je alle barbecuerecepten bij elkaar!

Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com