Weekmenu #21

Weekmenu #21

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, vlees, vis, soep, avontuur en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag (budget)

Na het weekend ligt mijn koelkast vaak vol met restjes gebraden vlees of kip, gebakken aardappels, gegrilde of gekookte groente en verschillende soorten kaas. Ideaal om te verwerken in een lekkere tortilla! Deze aardappeltortilla met chorizo en feta is een voorbeeld. Je kunt eindeloos variëren met de vulling — gebruik die heerlijke kliekjes! — en er je eigen draai aan geven.

Dinsdag (vega)

Ik ben dol op risotto omdat het lekker is en omdat alles in dezelfde pan bereid wordt. Lekker makkelijk! Je kunt er eindeloos mee variëren maar risotto met paddestoelen en blauwaderkaas is een van mijn favorieten.

Risotto met paddestoelen en blauwaderkaas

Woensdag (gehaktdag)

Deze ovenschotel met spinazie en krokant bladerdeegdakje is voor mij extra bijzonder omdat het recept van mijn moeder is. Zij maakt dit gerecht al tientallen jaren en serveert het nog steeds met liefde. Iedereen is er dol op! Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken en ook nog eens lekker voordelig. Het bladerdeegdakje smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er tijdens het serveren ook erg leuk uit.

Spinazie ovenschotel met gehakt en ei

Donderdag (avontuurlijke dag)

Fruit in je avondeten, je houdt ervan of niet. Ik ben er over het algemeen niet zo dol op, maar in de kip Hawaï vind ik de warme ananas heerlijk combineren met de kip en de zoetzure saus. Die combinatie klopt gewoon. Vroeger trok ik nog weleens een pot kant-en-klare Hawaï-saus open, maar tegenwoordig maak ik hem zelf. Dat is heel makkelijk en bovendien véél lekkerder!

Kip Hawaï (kookvideo!)

Vrijdag (visdag)

Dit is een perfect lunchgerecht, maar ook erg lekker als licht hoofdgerecht; Italiaans focaccia belegd met verse zalmfilet en mozzarella. De focaccia wordt opengesneden en besmeerd met fijngeprakte sardines uit blik. Dat geeft direct een lekkere smaak zonder dat het te ‘vissig’ wordt. Ook als je niet van sardines houdt: probeer het eens en verras jezelf!

Focaccia met verse zalm en mozzarella

Zaterdag (soepdag)

Dol op soep maar nu eens wat anders dan kippen-, groente-, of tomatensoep? Maak dan deze currysoep (laksa) uit Singapore! Echt ré-te-lekker! 🙂 Kies een milde currypasta voor een klein pitje, of gebruik een hetere currypasta if you like it hot!

Slank & Snel: currysoep (laksa) uit Singapore

Zondag

Op zondag mag een lekker toetje niet ontbreken. Een dessert met aardbeien en slagroom is altijd goed toch? Zeker als je daarvoor die heerlijke zoete Hollandse aardbeien gebruikt die nu overal volop verkrijgbaar zijn. Dan heb je verder niks meer nodig. Ik presenteer je een heerlijke zomerdessert: fluweelzachte aardbeienmousse!

Aardbeienmousse

Zin om de barbecue aan te steken en inspiratie nodig? Hier vind je alle barbecuerecepten bij elkaar!

Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com