Weekmenu #20 – Proef de zomer!


Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten. Ik plan verschillende themadagen in zoals budget, vega, vlees, vis, soep, avontuur en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Omdat het volgende week absurd mooi weer wordt heb ik hem volgepland met zomerse gerechten zoals makkelijke maaltijdsalades en lekkere barbecuerecepten. Ik wens je een heerlijke en zonnig week toe!

Maandag

Na het weekend ligt mijn koelkast vaak vol met kliekjes. Ideaal om een lekkere pastasalade mee te maken! Deze pastasalade met tonijn, tomaat, ei en sperziebonen is slechts een voorbeeld waar je eindeloos mee kunt variëren. Gebruik de kliekjes uit je koelkast en geef er je eigen draai aan.

Pastasalade met tonijn

Dinsdag

Wij eten meerdere dagen in de week vegetarisch. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar vooral erg lekker. Deze bolcourgettes gevuld met couscous en feta maak je in de oven, maar je kunt ze ook prima op de barbecue bereiden. Pak ze dan in met aluminiumfolie en pof ze gaar op de barbecue.

Gevulde bolcourgette met couscous en feta

Woensdag

Heb je weleens een hele kip bereid op de barbecue? Doen hoor! Dat is supermakkelijk en lekker! Deze kip op een bierblik is de specialiteit van manlief én onze familiefavoriet. Lekker met deze gegrilde groenten erbij!

Johans Special: kip op een bierblik

Donderdag

Heb je nog een restje gebraden kip over van gisteren? Yeeeees!!!! Vandaag staat deze salade met gegrilde kip, zoete nectarine (perzik mag ook!) en zoute feta op het zomermenu.

Salade met gegrilde kip, nectarine en feta

Vrijdag

Heeft jouw visboer vandaag een mooie aanbieding voor stevige witvisfilet? Twijfel geen moment en neem ze mee! Deze Siciliaanse visschotel met frisse venkel, tomaat, olijf en citroen maak je lekker buiten op de barbecue.

Siciliaanse vis uit de oven

Zaterdag

Zaterdag soepdag? Wat denk je van een heerlijke pan Surinaamse pindasoep goed gevuld met kip, mais, prei en taugé.

Surinaamse pindasoep

Zondag

Zin om vandaag iets lekkers te bakken? Maak een oer-Hollandse monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote (vlaaivulling)! Supermakkelijk om te maken (ook de kersencompote!) en iedereen is er dol op.

Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote

De vorige weekmenu’s bekijken? Je vindt ze hier bij inspiratie!

Meer barbecuerecepten vind je hier!

 

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com